k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgKondis Kvalitetsløp:
300 deltok totalt i solskinn og perfekt løpstemperatur i Haugesund Avis Halvmaraton og Mosjonsløp i fjor. Drøyt 50 av løperne valgte seg den nye 5-kilometeren, som er lagt til samme dag og i en liten del av den samme løypa som halvmaratonløpet. Mosjonsløpet ble første gang arrangert da Haugesund IL sto for friidretts-NM i 2015, og årets løp er altså det tredje på distansen. Både dette og halvmaraton har status som Kondis kvalitetsløp.

I fjor deltok arrangørklubbens maratonmann, Urige Buta, for første gang i Haugesunds Avis halvmaraton. Ingen kunne tukte ham, og Buta løp i mål på 1.07,07. Sondre Øvre Helland fra Viking var nærmest da Urige Buta i fjor løp på bestetid for den nyeste utgaven av løypa. Irek Korfini fra Haugesund Triatlonklubb ble treer.

 

Urige Buta, her fra VM på halvmaraton i København 2014, vant lørdag Haugesund halvmaraton på 1.07.06 (Foto: Kjell Vigestad)
Urige Buta vant fjorårets halvmaratonløp. (Foto: Kjell Viestad, arkivbilde).
 

Hilde Solland Plassen sørget for dobbeltseier til Haugesund IL, ved å vinne kvinneklassen på 1.27,40. Mariann Vevatne fra Etne og Vivian Kyte fra Stegaberg ble nummer to og tre.

Bli med 20. mai:
Lørdag 20. mai kan du måle krefter mot godt over 300, håper Eva M. Sternhoff  i halvmaratonutvalget til Haugesund IL

Påmelding
Løpets hjemmeside
 

LP8A2511.jpgFoto: Dag Eliassen

2016: Urige Buta og Hilde S. Plassen vant Haugesund halvmaraton
2014: 240 løp Haugesund Halvmaraton i flotte omgivelser