Tromsø Skyrace inngår i 2016 SKYRUNNER® WORLD SERIES

Det mest ekstreme av løpene er altså det 50 kilometer lange Hamperokken Skyrace med 4400 høydemeter. Og her er det virkelig snakk om ekstreme løyper i svært bratt fjellterreng som ikke er noe for høyderedde løpere. Heldigvis for deg som kunne litt fristet til å melde deg på; nå er det fullbooket for i år.
 
Løpene i Tromsø Skyrace:
Hamperokken Skyrace, 50 kilometer, 4400 høydemeter, max 200 deltagere, UTSOLGT
Tromsdalstind Skyrace, 25 kilometer, 2000 høydemeter,max 300 deltagere.
Blamann Vertikal, 2,7 kilometer, 1044 høydemeter, max 200 deltagere.
Bøntuva tour-race, 10 kilometer, 770 høydemeter, max 200 deltagere.
 
Lengre løp - start i Tromsø sentrum
Bortsett fra Blamann Vertikal er start og mål er flyttet til Hotel Edge i Tromsø sentrum. Dermed blir distansene lenger enn tidligere - ca. 50 km for Hamperokken Skyrace og ca. 25 km for Tromdalstind Skyrace. I tillegg kommer det et nytt lavterskeltilbud (Bønntuva Tour) for å prøve å friste lokalbefolkninga ut i «ukjent» løpeterreng. Formålet med Bønntuva er altså å gi et tilbud til alle som ønsker å gå en tur i løypene som brukes av Tromsdalstind Skyrace og Hamperokken Skyrace. Men her er det altså kun 770 overkommelige høydemetere som skal forseres. Garantert en fint tur.
 
Blåmann Vertikal også inn i Skyrunning world Series
I fjor var Hamperokken Skyrace en del av Skyrunning World Series, som på en måte er verdenscupen for skyrunnere. Nytt i 2016, er at også Blåmannen Vertikal (VK), blir en del av denne serien. 
 
 
Tromsøbrua_Tromsdalstind.jpgDette synet vil møte løperne (hvis været blir bedre enn i fjor) i det de krysser Tromsøbroa med utsikt mot Tromsdalstind (arrangørfoto).
 
 
 
 
Se også Om norske ultraløp 2016
Terminliste, påmeldingsstatus og info om alle de norske ultraløpene

 
Jonhatan on the top_640x428.jpg
Jonathan "on the top" - mens han ennå har konkurrenter i nærheten (arrangørfoto).