Hardangervidda Marathon arrangeres for fjerde gang og nå finner du egen samlside for alle de tre tidligere utgavene HER. Du finner den også under toppen på Hordalandssidene der alle samlesidene for fylket er samlet. 
Hjemmesiden for Hardangervidda Marathon.


PRESSEMELDING:

Lørdag 5. september går startskuddet for Norges vakreste Marathon – Hardangervidda Marathon. 42,2 km på gjørmete fjellstier, elvekryssinger, spektakulær og vakker natur er det som venter deltagerne som stiller på startstreken i Eidfjord, Hordaland.

Er du lei av nok et løp som kaller seg «Norges hardeste» eller «verdens tøffeste»? Da har vi kanskje noe for deg. Med sin umiddelbare nærhet til Hardangerjøkulen og Vøringsfossen er Hardangervidda Marathon kanskje et av de vakreste løpene du noen gang vil delta på.

 

Brutal løypeprofil

I og for seg burde dette være mer enn nok for å friste til deltakelse, men vil du ha det hardt har Hardangervidda Marathon mer enn nok å by på. Etter noen få kilometer kommer du inn i den vakre Simdadalen. Der venter det stupbratte fjellsider og en stigning fra 0 – 1200moh i løpet av 6km.

- Flere av kneikene var på 40-50% stigning. Hendene ble brukt like mye som bena. Det var glatt, vått, stein, myr, elver og snø. Løypeprofilen er brutal, sier tidligere deltager Magnus Kjelland-Olsen.

Vel oppe på platået venter en fantastisk utsikt over Hardangervidda mens du tråkler deg fram på smale fjellstier. Omtrent halvveis i løpet kommer du til historiske Fossli hotell og kan skue nedover Vøringsfossen før du igjen tar fatt på alt det Hardangervidda har å by på.

Det er myr, myr og atter myr som venter deg herfra. En slak stigning, bein som setter seg fast som sugekopper og melkesyre som nesten presser seg ut av bena før du står på toppen av den fantastiske Hjølmodalen.

- Hvorfor i alle dager har noen laget en vei opp hit, verdens bratteste dalside. Trollstigen er bare barnemat!

Løpet nærmer seg slutten i det du jobber deg nedover den bratte og svingete grusveien på vei mot målstreken i Øvre Eidfjord.

 

Åpent for påmelding

Hardangervidda Marathon har akkurat åpnet for påmeldingen. Responsen så langt har vært overveldende og arrangørene i Xtremeidfjord forventer rekorddeltagelse i september.

Det er også mulig å stille på halvmarathon. Da med målgang på Fossli Hotell.