I innbydelsen som du finner her skriver arrangøren blant annet:
- 150 deltakarar vert ynskt velkomne til ein fredeleg kappestrid gjennom eit spennande høgfjellsterreng kor få folk ferdast. Kun to sauebønder og ein og annan lokal jeger ferdast i dette området… Total lengd er 54 km og 2500 høgdemeter gjennom indrefileten av Hardanger!
 

Fyksesundet er ein av dei få veglause fjordarmane som er att i Noreg, og inst i sundet ligg grenda Botnen med ein (!) fastbuande. Botnen er for øvrig arnestaden for hardingfela. Fyksesundet vert kringsett av høgfjellsterreng kor no fjellfantar frå heile landet samlast til dyst for å tevla ein fredeleg kappestrid laurdag 30. juli.


Fyksesundet3.jpg
Det er majesteiske omgivelser rundt Fyksesundet.
 

Haurdinglaug Fyksesundet rundt er er ei umerka løype der deltagerne må følge GPS-spor, og det krever en del kunnskap mam slipper i mange andre løp. Desto mer spennende for de som behersker dette. Men det er jo anledning til å stille som team i tillegg til individuell klasse. En omfattende beskrivelse av løypa og krav til deltagerne finner du her i innbydelsen på TicketCo.

Kondis.no fra fjorårets løp: Thomas Andersen og Hildegunn Espe vant "Fyksesundet rundt"
 

Hildegunn_Espe_2 (640x427).jpg
Hildegunn  Espe på en av sjekkpunktene underveis i fjorårets løp (arrangørfoto).
 

- Det er no 44 pers som er førehandspåmeld til løpet. Det er same antalet som gjennomførte i fjor. Me ligg med andre ord godt an, sier løpsleeder AK Glückner til kondis.no.

Foreløpig er ikke fjorårsvinnerne på startlista det akkurat halvparten av de påmeldte løper individuell klasse og altså like mange i team med to eller tre deltagere.

- Med omsyn til snø var fjoråret ei uår. om lag 25 % av løypa i fjor var snø, i år er det kanskje 5 %. Snømålingane løpsdagen i fjor tilsvarte seint mai i år! I høve kva det vil seia for tidene er vanskeleg å seia. Snøen var stø og god og bar godt i unnabakkane. Løypa er uforandra. Snittida i fjor var 9 timar. Det vert spennande å sjå korleis dette vil utarta seg i år, sier AK og legger til:

-Me har som nemnt hyrt inn eit kamerateam som skal dekka årets arrangement. Musikken har me fått av sjølvaste Nils Petter Moldvær.
 

Mats_Mollandsøy_løp_en_time-feil (640x540).jpg

Mats Mollandsøy ble nummer fem i fjor selv om han bommet og løp en time feil. Han lovet den gang å vinne kveldens bankett. I år er han foreløpig den beste av fjorårsdeltagerne som er påmeldt, så kanskje vinner han også selve løpeti år (?).

Over_Fjellet_Foto_Christian_Evensen (640x473).jpg
Det var veldig mye snø i fjor, slik blir det ikke i år (foto: Christian Evensen).