Toppbildet: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, sølvvinnet på fellesstart med skibytte
(Ski-VM i Falun, arrangørfoto).

 

Tim Bennett (49) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

I disse dager pågår ski VM for fullt. Og i alle norske medier er det det viktigste som foregår. At Norge har suksess gjør heller ikke ingenting. Norge skal pr definisjon være landet som leder an, sånn er det jo bare!

Jeg syns ski VM er gøy å se på. Det er store utøvere som viser stor idrett – og det må man bare kunne like. Det norske skieventyret tar heller aldri slutt kan det se ut som..For vi er hele tiden med der oppe hvor gullet ligger. Noe annet ville vel også ha vært ganske uhørt! Norge skal ganske enkelt være med å styre innen nordiske grener!

Så langt har mesterskapet gått som forventet. Det eneste minuset er vel at Martin Johnsrud Sundby ligger hjemme syk. Det er baksiden av skisporten, for veldig mange blir syke i løpet av en sesong. Kanskje ikke så rart, når det legges ned så vanvittig mange timer trening og konkurreres i kalde omgivelser.  Men sånn vil det alltid være, noe som igjen bare viser at skiløperne er mennesker og ikke maskiner.  Dermed så er dette en del av gamet.

Så langt er jeg mest imponert over Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun har hatt stang ut ganske lenge nå og hvem hadde vel egentlig trodd hun skulle klare sølv på lørdag? Jeg hadde nok håpet på noe sånt for henne, men aldri rent praktisk og statistisk trodd på det...

Alle de norske utøverne er  - eller i hvertfall fremstår som solide mennesketyper, "hel ved" liksom og jeg unner de alle suksess. Men når Astrid passerer målstreken som nr 2, innrømmer jeg at jeg får en klump i halsen.  For meg så fremstår hun som helten, den som kommer fra intet og ”leker” seg gjennom løypene i Falun. Hun så god ut hele veien, hun så avslappet ut og hun gikk godt på ski. Sikkert fordi ski er det beste hun kan gjøre og fordi hun er positiv.  At Johaug vant, når Bjørgen har en litt treg dag – er normalt. Det forventes jo at hun skal være der oppe til enhver tid. Kanskje er jeg en sentimental gammel sau, men jeg digger altså enda mer at sånne som Astrid Uhrenholdt Jacobsen har suksess.

Fra å være helt ute av det og nærmest vært som en helt vanlig mosjonist, så har hun i ro og fred jobbet seg tilbake til toppen. Selvsagt er det jo hele tiden her snakk om justeringer, la kroppen få nok hvile osv. Det funker jo på mosjonister som meg, så hvorfor skulle det ikke funke for henne ? Kanskje har hun vært mer frustrert enn hva hun har gitt uttrykk for, men jeg tror det egentlig ikke.  I såfall tror jeg hun hadde lagt opp for lengst . Uhrenholdt Jacobsen er for meg beviset på at det meste er mulig, bare man har tålmodighet, stahet og hjerte nok til å holde ut.

Nå er det forsatt noen øvelser igjen da, mye kan fortsatt skje og kanskje dukker også Johnsrud Sundby opp og tar et fortjent gull?...Kanskje tar Northug seg av noen også?. Og helt sikkert vil Northug slenge med leppa til alle som er blågule. Spennende blir det også å se hvem som vinner kampene mellom Bjørgen og Johaug. Kanskje dukker gjedda Kowalczyk opp fra sivet og stjeler en gullmedalje.  Hun er omtrent like dårlig som meg til å kjøre utfor på ski, så det burde ikke være mulig....Men i et mesterskap hvor høydepunktene står i kø og slitasjen er deretter, er alt mulig...

En ting er dog helt sikkert , sølvet til Astrid var gull verdt i min bok!  Så da spiller det egentlig liten rolle hvordan resten av VM går....
 

Kvinnepallen.jpg

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Charlotte Kalla utgjorde pallen på kvinnenes fellesstart med skibytte (Ski-VM i Falun, arrangørfoto).