​BDO mila er et gratis sports arrangement i klassen terrengløp, som tiltrekker seg både mosjonister og den mer erfarne løper. Arrangøren deler ut gratis t-skjorte til alle, og det koster ingen ting å delta. Om det var grunnen til at over 700 deltakere hadde meldt sin ankomst vites ikke. Det som var sikkert var at sola skinte og det var perfekte forhold for alle som ønsket å bryne seg på en utfordring.

300 deltakere gjennomførte i klassen "utfordreren", og det var imponerende tider som preget resultatlisten for både kvinner og menn.

​Ekstra hyggelig er å observere mange barn som gleder seg over å være i aktivitet på "micro-mila. Skikkelig tøffe var de da den 500 meter lange løypa ble forsert.

I de andre klassene som arrangøren har kalt "mosjon-mila" og "mini-mila" var det lagt litt mindre press på deltakerne, da disse ble gjennomført uten tidtaking. Observasjoner som ble gjort på arrangementet tilsier at flere nok hadde en utfordring og kamp mot seg selv.

Nedenfor følger en kort oppsummering av dagens topp plassering for "utfordreren"