Se 100 bilder i Kondis bildebank

Flere av deltagerne ga uttrykk for at det var kjekt med et 6-timersløp utendørs på Østlandet igjen, og den paddeflate løypa uten skarpe svinger var skapt for høy fart.

De som satte agenda fra starten av var de rutinerte VM-løperne (100km) Rita Nordsveeen og John Henry Strupstad. Det var derimot på forhånd klart at Rita ikke ville løpe så lenge som i 6 timer, det ble stopp etter maraton for henne - for ikke å trigge en skade hun har slitt med lenge. John har forbigående dårligere treningsgrunnlag enn ønskelig - og ga seg etter fire timer, men nå som datteren har fått barnehageplass håper den nybakte faren på bedre tid til trening igjen.

John Henry Strupstad løp fort - i fire timer. Det ble seier på maraton - men "bare" 58,935 km som resultat på 6-timers (foto: Olav Engen).

Kim Johannesen med seier og ny pers
Kim Johannesen fra Romerike Ultraløperklubb, som mange nok har møtt i Löplabbets butikk i Sandvika, forbedret den fire år gamle persen (76,769 km) med litt over èn kilometer, og vant med 77,904 kilometer. Nærmest fulgte den sterke veteranen (M50-54) Atle Bjørnerud fra samme klubb. Han løp 73,620 kilometer. På tredje plass kom spesialisten på timesløp, Per Audun Heskestad fra FIL AKS - som konkurrerer i M60-64 og fremdeles er en av norges sterkeste 24-timersløpere.

Kim Johannesen løp inn til seier og ny pers med lett antrekk (foto: Olav Engen).

Hilde Ackenhausen vant foran sterk svensk løper
I kvinneklassen løp Hilde Ackenhausen fra Spiridon LLL et jevnt løp, og smadret sin tidligere bestenotering (63,455 fra 2014) med 8 kilometer. Vinnerresultatet vat flotte 71,102 kilometer. Det fører henne opp på 9. plass på den norske Adelskalenderen. Den sterke svenske 24-timersløperen Maria Jansson ble nummer to, mens maratonspesialist Louise Skak ble nummer tre.

En smilende Hilde Ackenhausen etter tre timers løping...Seieren gjør nok at hun smiler ennå

5 1 Johansen Hilde Romerike Ultraløperklubb 1974   K40-44   03:49:27

Noen av bildene fra Hønefoss (alle foto: Olav Engen)

Maria Jansson på "kortdistanseløp" i Norge. Det ble 2. plass på 6-timersløpet.

Louise Skak kom på 3. plass... årets mestvinnende norske maratonløper (ok, hun er dansk, men bor i Norge og løper for en norsk klubb).

Hilde Johansen ble nummer 4, det ble også Eirik Totand Pettersen som skygget Hilde stort sett hele løpet. Begge jobber for Runni Ungdomsskole på Årnes.

Norsk-islandske Rakel Erla Sævarsdottir ble beste debutant på 6-timersløpet med 7. plass og 53,5 kilometer.

Vi leste nylig noe om at maratonløpere løper mot hverandre, mens ultraløpere løper med hverandre. Det kan være noe i det - og her ser vi to glade løpere fra Romerike Ultraløperklubb som tar seg tid til en prat selv om de ellers løp med ulik fart. Tone Yvonne Killengreen og Even Nedberg.

Løpsleder og primus motor, Stig Andy Kvalheim Rambø, frister deltagerne med is ca halvveis i konkurransen.

Atle Bjørnerud kom på 2. plass.

Superveteran Per Auudun Heskestad ble nummer tre.

Daniel Salvesen ble nummer fire og perset både på maraton og 6-timersløp.

Leif Abrahamsen løp 50 kilometer på Ringerike før han hastet videre til Vestfold Ultra Challenge der han med kraftig forsiinket start fullførte 50 km terrengløp.

Det er ikke tanken som teller, men handling!