Nordsjørittets motbakkeløp Hilleknuten 1209 blir arrangert for 2 gang førstkommende lørdag. Løpet som blir arrangert øverst i Sirdalen har en lengde på 4,7km og 600 høydemeter stigning for de som løper i konkurranse klassen. Det nærmer seg 650 påmeldte deltagere og det er mulighet å melde seg på helt frem til lørdag kl 12.30.

Torstein Tengsareid(bildet nedenfor) som nylig vant sølv i motbakke NM i Rosendal og som ble nummer 2 i fjorårets løp må nok være en sterk kandidat til årets seier. Trond Idland fra Gjesdal IL kommer nok også til å bite godt fra seg hvis beina er restituert etter sommerens ultra løp i Davos. Kjartan Helland og Audun Laugaland som har sin bakgrunn fra henholdsvis skiskyting og langrenn kommer nok også til å bite godt fra seg.

Påmelding og informasjon om løpet kan leses her.

Blant kvinnene er nok fjorårets toer Elin S Fylkenes en knepen favoritt foran Wenche L Kvæven som har Hilleknuten til nærmeste nabo fra sitt hjem på Kvæven.

Hilleknuten 1209 inngår i en dobbel med Nordsjørittet. Tiden i dobbelen blir regnet ut fra tiden i rittet og to ganger tiden i motbakkeløpet. Roy Hegreberg som kom inn med teten i nordsjørittet ligger godt an blant herrene, mens Andreas Nygård, Karl Tunheim, Einar Lode og Odd G Andreassen som sterke utfordrer bak Roy. Andreas Nygård er normalt sett en meget sterk løper og han må slå Hegreberg med 3.45min i løpet som hadde en vinnertid på under 30 min i fjor for å passere Roy.

I kvinneklassen blir det også spennende å se hvem som kan stikke av med seieren i dobbelen. Elin S Fylkesnes, Laila Todnem og Lillian Løyning vil nok blande seg inn helt oppe i teten.
Nordsjørittet og teknisk medarrangør Gjesdal IL lokker med underholdning og aktiviteter for barn. Det blir ponniridning, hoppeslott og tryllekunstner for de minste.