Norge har vært vant med å spille tredjefiolin - bak Sverige og Finland - i disse landskampene som også teller som nordisk mesterskap individuelt. Så seint som i fjor da mesterskapet gikk i Kristiansand, ble det norsk tredjeplass sammenlagt.

I Espoo i Finland i år gikk det atskillig bedre, og både jente- og guttelaget til Norge ble stående øverst på sammenlagtlista. Riktignok ble det ikke konkurrert på helt like vilkår i og med at Norge stilte med utøvere fra 15 til 19 år, mens Sverige og Finland nøyde seg med å bruke 18- og 19-åringer.

De norske mellom- og langdistanseløperne bidro uansett i stor grad til den gode norske poenghøsten. Malin Edland og Markus Einan vant begge 800 meteren og kan smykke seg med tittelen nordisk mester. Gull ble det også til Ingrid Halvorsen Folvik som persa med 5 sekunder på 1500 m og vant på 4.19,20.

Sølv ble det til Jakob Ingebrigtsen på 1500 m, til Sigurd Ruud Skjeseth på 5000 m og til Thomas Byrkjeland på 3000 m hinder. De som kunne glede seg over bronse, var Live Solheimdal på 3000 m hinder og Henrik Irgens Gravdal på 1500 m.

Sammenlagt vant de norske jentene med 2 poengs margin og guttene med 4,5. Finland kom på andre- og Sverige på tredjeplass i begge klassene med Danmark/Island klart sist.

Lagleder Finn Kollstad var strålende fornøyd med den norske innsatsen.

- Det aller meste på mellom- og langdistanse gikk over forventning, så jeg er jo veldig godt fornøyd.

- Var det noen av de norske som særlig utmerka seg?

Det var så mye bra at det faktisk er litt vanskelig å trekke frem noen helt spesielt, men det er vanskelig å komme utenom Malin Edland som løp 800 m og var bestemt på at hun bare skulle knalle til fra start og vinne løpet, forteller Kolstad til Kondis.

Malin_Edland_foto_Finn_Kollstad.jpgMalin Edland har hatt en stor sesong, og nå er hun også nordisk mester på 800 m. (Foto: Finn Kollstad)