Start_halvmaraton_maraton_IMG_4642.jpg

Fra starten på halvmaraton 2013 (foto: Oddvar Røsten)
Fra neste år blir det nytt startsted nede i sentrum...

Holmestrand maraton med gratis motivasjonsprogram
Oppstart 26.november, les mer på løpets hjemmeside: http://www.holmestrandmarathon.com/
Med Jimmy Vika som instruktør blir det 8 arrangementer med fokus på basisøkter innenfor kondisjonsidrett som alle kan mestre - men også økter som vil utfordre deltagernes komfortsone.
De tre første samlingene blir 26.november, 3.desember og 7.januar.

Holmestrand maraton for 3.gang lørdag 5.april
HOLMESTRAND MARATHON 3D.jpgHolmestrand maraton arrangeres for tredje gang lørdag 5.april. I tillegg til maraton og halvmaraton blir det 5 og 10 km. Løpet med Tomas Pinås som primus motor fikk umiddelbar suksess allerede første året (2012) og fulgte opp med høye deltagertall også i fjor.

Med flytting til sentrum håper løpsleder Pinås å skape en festligere ramme rundt løpet, og med de nye distansene håper han også å trekke enda flere til Holmestrand maraton enn de to første årene.

Overskuddet fra Holmestrand Maraton går også i 2014 til organisasjonen Aktiv mot kreft.

Påmelding

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside

Kondis.no:
2012: Våt og kald løpsfest i Holmestrand
2013: Utklassingsseiere i Holmestrand

Omdiskutert løp:
De fleste husker vel den voldsomme diskusjonen som raste da den lokale friidrettskretsen ville stoppe Holmestrand maraton og Tomas Pinås fordi løpet ikke ble arrangert av en av NFIF's medlemsklubber. Det gikk ikke mange dager før friidrettsforbundet måtte komme med en beklagelse.
20.april: NFIF nekter Tomas å arrangere veldedighetsmaraton NRK sport: 
22.april:  Debatt: Kondis mot Friidrettsforbundet  Video på NRK
23.april: Full støtte til Tomas Pinås og Holmestrand Maraton fra ordførerne i Vestfold
inkl. NFIFs svar til Holmestrand maraton og ordførerne.


Pressemelding:

Holmestrand maraton arrangeres 5.april 2014

Holmestrand Maraton startet som et initiativ for folkehelsa med fokus på at man i fellesskap kan sette seg mål og nå disse ved å motivere hverandre frem.

Løpet har de to første årene hatt rundt 1700 startende deltagere innenfor alle distanser fra barneløp til maratondistansen.

Engasjementet i Vestfold fylke har vært massiv ved at samtlige ordførere, fylkesord- fører og fylkesmann har gått i bresjen for å mobilisere ansatte innenfor kommunal, statlig og privat sektor til å ta på seg løpeskoene og delta på en distanse.

Dueller
Hydro_med_Bucklan_IMG_5137.jpgKommuneduellen er en kamp mellom kommunene for å delta med flest mulig ansatte. Vinneren er den kommunen med flest ansatte deltagere i prosent opp imot totalt antall ansatte.

I 2013 stakk Lardal kommune av med det gjeve trofeet som er et vandretrofé.

Bedriftsduellen er tilsvarende kommuneduellen for private virksomheter, her kniver en rekke av landets bedrifter om å stille med flest deltagere, noe som i neste omgang gjør at de ansatte kommer i knallgod form. Duellen stod her mellom DNB, Hydro og Noah, hvor Noah trakk det lengste strået og vant kampen om pokalen.

Sentrumsløp
Nytt for 2014 er at G-sport Holmestrand Maraton blir et sentrumsløp. Løpet flyttes fra fjellet til byen, med en rundløype som går i Holmestrand Sentrum over 5 km. I tillegg flyttes løpet til lørdag 5. april.

Dette vil skape mer folkeliv, større engasjement, bedre publikumsvennlighet da flere av løperne vil passere sentrum flere ganger. Flyttingen til sentrum vil også gjøre det enkelt for tilreisende å ta toget til Holmestrand fra Lillehammer i nord og Skien i sør.

Nyheter
Løpet er også utvidet med både en 5 km distanse og 10 km distanse utover halv og full maraton. Det er i år som tidligere år en egen gruppe for dem som vil gå 5 km.

Løypeprofil Hm 2014 med kart.png

Flotte løyper
Kanskje viktigst av alt er at  Holmestrand Maraton vil få raskere løyper med færre motbakkemeter fra 390 meter går løpet nå ned til 172 meter på maraton distansen og fra 255 meter til 86 meter, og ikke minst enormt flotte og naturskjønne løyper som nå i sin helhet vil gå langs oslofjorden hele veien fra start til mål. På arrangørsiden har de lokale idrettslagene engasjert seg. Det vil gi økt brukeropplevelse og service for alle som deltar på en av distansene. Ekstra bonus er en unik deltagerpakke inkludert et halvt års abonnement på norske Runner´s World, drikkeflaske, gymbag, deltagermedalje og finisher t-shirt til alle som løper en valgfri distanse i Holmestrand Maraton 2014.