Det har blitt alternativ trening på Laila Mehus i hele vår og sommer. Hun har pådratt seg en skade hun ikke helt klarer å finne ut av i det ene beinet, noe som har medført at hun ikke har fått løpt noe særlig. 

– Jeg legger opp til alternativ trening som ikke gjør vondt. Iallfall ikke like vondt som å løpe. Dette har hovedsakelig vært sykling og det å hoppe tau, forteller hun. 

En skulle kanskje tro at det å hoppe tau ikke er særlig lurt når en har pådradt seg en løpeskade, men for Laila Mehus fungerer dette bra.

– Jeg har hoppet tau siden jeg var lita, og så lenge det ikke gjør vondt, regner jeg med at det er en grei aktivitet, sier hun. 

 

Styrker leggene

– Ved å hoppe tau får jeg god trening av leggmusklene, og klarer å opprettholde spensten i løpesteget selv om jeg ikke får løpt noe særlig, sier Laila Mehus, og legger til at hun hopper rundt 5000 hopp i løpet av 35 minutter. Hun hopper stort sett med beina samlet, men kan også legge inn litt løping i hoppingen. 

– Jeg gjør det ikke så komplisert. Jeg bare hopper samtidig som jeg ser på TV'n, forteller hun.

 

Kan være forstyrrende

Det å hoppe tau innendørs kan være sjenerende for naboer om en bor i leilighet. Laila Mehus bor i enebolig, men leier ut en kjellerleilighet. Hun går derfor ned i kjelleren for å hoppe slik at hun ikke sjenerer de som bor i utleieleiligheten.

– Jeg fant ut at det var nødvendig etter hvert. En gang hoppet jeg slik at taklampa i kjellerleiligheten falt ned. Det var heldigvis min bror som bodde der akkurat da, ler hun.