For 40 - 50 år siden var britiske Ron Hill verdens beste langdistanseløper. Han satte verdensrekorder på fire ulike distanser inkludert marathon. Ron Hill er i dag 76 år gammel, og han har aldri lagt opp. Dvs. han er ingen toppidrettsutøver lenger, men han har aldri sluttet å løpe. Han har løpt hver eneste dag siden 1964.  20. desember har han løpt 50 år i strekk. Dette er en verdensrekord som er mer utrolig enn de han satte på distanseløp. Man kan jo bare begynne å tenke på alle de potensielle unnskyldninger og årsaker til å ikke trene som dukker opp i løpet av en uke eller måned, sykdom, reiser, etc. 

Ron Hill har bodd hele sitt liv like utenfor Manchester. Han har alle sine treningsøkter loggført i håndskrevne treningsdagbøker og er i England kjent som mannen som aldri slutter å løpe. Selv sier han at de første 26 1/2 årene var de verste å gjennomføre. Da løp har to ganger om dagen unntatt søndag hvor han "hvilte"  med bare en økt. 

Ron_Hill_Engelsk_Mesterskap_1968.jpgRon Hill i 68-utgave i engelsk mesterskap i terrengløp.
 
Ron er ingen mistilpasset mann som har funnet sin spesielle nisje for å overleve. Tverimot, han har en doktorgrad og har hatt en stor kommersiell karriere parallelt og etter løpekarierren. Han har en fantastisk hukommelse og er et oppkomme av historier. Han husker nesten alle resultater, plasseringer og datoer. I Norge har han bla løpt Fjellmaraton på Beitostølen to ganger på 70-tallet. Sist gang hans norske venn, Ulf Tråland, traff ham nå i november, sa han: "Jeg venter på din invitasjon til en 10 Km i Norge. Finn en fin en til meg!"
 
Dagen feires med å løpe sitt eget Park Run i Manchester. Alle kan delta gratis og det forventes et høyt antall deltagere.

Intervju med Ron Hill i Mens Running i anledning dagen: 50 years of running at leat once a day