Bakketun Folkehøgskole i Verdal oppretter egen lnje for alle som brenner  for utholdenhetsidretter.
Det er Ann Sissel Vehus som skal være koordinator på den nye linja på Bakketun. 

-  Det satses på elever som vil drive med sin idrett:  løping, orientering, skiskyting eller langrenn, samtidig som de vil gå ett år på folkehøgskole, sier Vehus til Kondis


bakketun-fasade_640x320.jpg
Bakketun Følkehøgskole

Vehus har jobbet på Bakketun siden 1987 hvor hun har hatt ansvar for linjer som : Idrett, friluftsliv, sosiallinje, sportEkstrem.  Hun er gift og har fire barn i alderen 8-15 år, som alle er aktive.  Hun har sittet i hovedkomitéen i St.Olavsloppet i 7 år og løpt i over 20 år, med bl.a. 17 maraton på lista. Hun var også en av initiativtakerne til Værdalsveitjan.

- Det blir 5 treningsdager i uka, og samlinger, konkurranser og studieturer må tilpasses når vi ser hvilke elever vi har, bakgrunn, forutsetninger og målsetninger, forteller Vehus, som kan opplyse om at skoleåret starter 22. august 2015 og slutter 14. mai 2016. Prisen for ett år er rett i overkant av 100.000 kroner alt etter hvordan en velger å bo på internatet.

Linjens innhold:
Hovedfaget på linja blir Trening/Aktvitet.. Det blir også grunntrening og trening inn mot den idretten du satser på. Det vil også være mulighet til å kombinere egentrening med å være med i lokale idrettslag, sjøl om skolen ønsker at en skal fortsette å representere moderklubben sin.
 

Det blir treningslære og konkurranser. En får også innsyn i det å være funksjonær under store idrettsarrangement.. Det blir treningssamlinger og studietur. Trolig blir en tur til Peru.

HER finner du hjemmesiden.

 

Storsjoehoegda_640x854.jpg