Den sjette utgaven av Sahara Marathon gikk som vanlig 28. februar. Det ble løpt 42 km, 21km, 10km og 5 km. Av 192 registrerte dagen før, ble 172 registrert med tid. I en Afrikansk vinter med sol og norsk sommertemperatur var alt duket for en god løpsdag.

I Algeries ørken gikk maratontrasseen igjennom tre flykningleirene tilhørende staten Vest – Sahara. Starten gikk fra El Ayoun og halvveis når løperne leiren Auserd, der halvmaratonløpet starter. Målportalen er plassert i flyktningleiren Smara. De første 21 km går i forholdsvis slakt terreng der grunnen er hard nok til godt forfeste. Noe annerledes blir det fra like etter start av halvmaraton. Ut fra Auserd strekker høyder seg opp med vekselvis noe løsere sand. Terrenget kunne minne om norsk fjellterreng egnet for skiløpere. Fint vær, der sval vind ble avløst av massiv vind de siste 6 km, da traseene skifter retning på en egg hellende ned mot Smara. Det ble sagt at det på denne strekningen alltid er motvind.

Så var det vare å spurte ned de siste hellingene til mål. Italienerne og Spanjolene var godt representerte som vanlig. Ellers var USA representert med 1, Irland 1, Østerrike 2, England 6, Canada 1og Norge 2. Kip Sumner(58) fra Canada bor og arbeider i Norge. Fra Norge deltok David Johnson(18) og undertegnede Oddvar Røsten(48).

Det var gøy å møte spanjolen Abel Anton(1962), dobbelt verdensmester, som tok gull i VM Athen 1997 på tiden 2.13.36. Sitt andre VM vant han i Sevilla i 1999. Hans beste tid er fra London i 1998 på 2.07.57. Han har trappet ned treningen etter de fylte 40 år og tok denne gang en fjerdeplass på halvmaraton. Arrangementet i Sahara ble fulgt av tv-kanalen Telemadrid og annen presse.

Uken vi er der nede blir intens der bekjentskap mellom løpere og befolkning stiftes. Her er mye å lære på tvers av felles interesser som løping.

Sahara Marathon Prosjekt 2006 er en ny vri på arrangementet ved at det i samarbeide med tilreisende skal reises et sportssenter for barn og ungdom. For eksempel bidrar NTL av 114-09 med et pengebeløp til innkjøp av sportsutstyr. Torshov Sport AS gir andre år på rad et betydelig parti utstyr i ungdomsstørrelser.


Hjemmesiden

Mvh
Sahara Project
Oddvar Røsten, sign.
Micheal Collins vinner 21 km
Løper nr. 22, Micheal Collins vinner 21 km, bak nr. 1, Abel Anton
Flykningeleiren Auserd
Igjennom flykningeleiren Auserd - Oddvar Røsten i rød/hvit norges singlet
Røsten og Abel Anton
Fra venstre Oddvar Røsten nr. 7 og Abel Anton uten nummer
Landskap
David Johnsen
Kip Sumner
Innsamlet sportsutstyr
Mohamed Moulud og Oddvar Røsten ser på megden av innsamlet sportutsyr løperne brakte med seg som gaver.
På middag hos tolken
Fra England; Rhys og Matthew på middag hos tolken Kelife
RESULTATER
Resultater fra 5km, 10km, halvmaraton og maraton i Sahara Marathon 2006 finner du her. (word-dokument)