I det 6. løpet i NECON Vinterkarusell i Bergen ble 5-km for første gang vunnet av Inger-Marie S. Lie. Det er gjerne slik at det er de samme vinnerne som henter inn toppmedaljene fra løp til løp, men denne gangen gikk gullmedaljen for første gang til Inger-Marie S. Lie som løper for Kpmg. Hun ble riktignok nummer 2 i forrige Vinterkarusell, bak Adele Henriksen som denne gangen løp 10-km, men Inger-Marie har vist en imponerende fremgang siden hun løp inn på 26:38 i det første løpet i sesongens karusell i november i fjor. Nå tok hun steget helt til topps og vant 5 km.

Inger-Marie mener at hun ikke har trent så mye mer, men kanskje heller riktigere:

– Jeg opplevde at jeg var mye mer "tung" i beina i høst. Siden da har jeg hatt mer kvalitet i hver økt fremfor kvantitet, mer bevisst på kosthold og riktig mat, samt motivasjon.
– I dag følte jeg det gikk bra, det var fine forhold, litt småglatt noen steder.

På de neste plassene fulgte to unge løpere som har gjort gode plasseringer i tidligere løp, men som også har forbedret seg mye gjennom vinteren.  Ingrid F. Havre og Annike Meyer-Torsvik løper begge i klassen under 14 år. De kom denne gangen halvtannet minutt bak Inger-Marie.

I de andre klassene var vinnerne kjenninger fra tidligere løp. Mariius Sørli fra Ask vant 5 km ganske overlegent slik han gjerne har pleid å gjøre, mens Sondre Øvre-Helland også denne gangen klarte å holde unna for Bjørn Tore Kronen Taranger, som på vanlig vis hadde hatt en treningsøkt tidligere på dagen. Han er ikke redd for å overdrive treningsmengdene. Her var det et nytt fjes på tredjeplassen, Geir Edvard Geitle.

På kvinnenes 10-km var det Gular-løper Lina Rivedal som ikke hadde noe problem å holde unna for Adele Henriksen.  Her ble det veteranen Nancy Sommer som tok hånd om tredjeplassen. Sterkt gjort av en løper i klasse 45-49.

Det var kaldt vær i dette løpet, snøfritt, men litt glatte partier enkelte steder i løypen. 751 løpere deltok, litt færre enn forrige gang.

10 914 Marie Heimseter RÅDAL K35-39 00:23:48

Alle resultater fra Vinterkarusellens løp 19. februar.

Det var denne gangen også utdeling av deltakermedalje til dem som hadde gjennomført 5 eller flere løp i årets Vinterkarusell. Marius Sørli viser her både gullmedaljen for klasseseieren og deltakermedaljen.

Det er kø frem til puljestartene.

Sondre Øvre-Helland var også denne gangen bestemann på 10 km. Bjørn Tore Kronen Taranger og Geir Edvard Geitle fulgte på de neste plassene.

10 2563 Henrik Heienberg BPI M20-34 00:38:57

Bjørn Tore Kronen Taranger er raskest ut i starten på første pulje på 10 km.

Premiepallen kvinner 10 km: Adele Henriksen, Lina Rivedal, Nancy Sommer.

Stjerne- og måneklart denne kvelden.

Vi skimter Lise Haugstad i køen inn mot start på 5 km.

Lotte Didriksen og Kristine Endresen venter på starten.

Godt humør under oppvarmingen.

Tormod Heldal løper for DNB.

God stemning på Nina Merete Melkevik under oppvarmingen.

Irene Bakke og Anne Kristin Meyer

Turid Landsvik og Per Skaar.

Vel gjennomført løp: Mathea Galleberg, Malene Kvåle-Åsen og Renate Galleberg.

Vel gjennomført løp: Jeanette Annie Jørgensen, Aileen Simone Jørgensen og Kari-Anne Eliassen.

Vinterkarusellen er for hele familien: Stig Jarle Svardal, Sara Lovise Bjørnsen Svardal, Silje Bjørnsen og Signe Bjørnsen Svardal.

Deltakermedaljen er sikret etter minst fem løp.

Vibeke og Josefine T. Hope

Deltakermedaljen er litt mindre enn de olympiske medaljene som deles ut i disse dager, men ikke så mye.