Det ser ut til at maraton ikke er langt nok for flere og flere her i landet. Det viser utviklingen på antall Ultraløp som arrangeres i 2015 i forhold til Ultra arrangert i 2002. I 2002 ble det arrangert bare ett fåtall ultraløp i Norge. I år er det registrert hele 25 løp. Hva er grunnen til det? Det spørsmålet stiller jeg meg ofte, da jeg selv synes at et maratonløp både fysisk og psykisk var langt og hardt nok.

Men her ser det altså ut til at mange mener noe annet. Min første kontakt med Ultraløperne rundt omkring i verden var tidlig på 1990, da jeg satt i den Internasjonale Friidrettskomiteen for terrengløp og gateløp. Jeg synes de var interessante å snakke med og bli kjent med disse løperne, men jeg greide aldri å forstå idretten deres. Hvorfor konkurrere over så lange distanser? De hadde løp som varte opp i en uke. Der det var om å gjøre og løpe mest mulig på denne uka. Dette var for meg en uvirkelig verden, men i dag ser det ut til at flere og flere blir tiltrukket av dette .

Les hele saken på Ingrids blogg

"Det ser ut til at maraton ikke er langt nok for flere og flere her i landet".

Ingrid valgte headeren til Skuggenatten 12-timers (nedenfor) som illustrasjon til blogginnlegget.... men det er vel mer enn tvilsomt om vi ser Ingrid på startlista (?)

12-timars.jpg