LES TRENINGARTIKLER OM - LØPING - SYKLING - LANGRENN - MULTISPORT


Pressemelding:

tomtom_logo.jpg

TomTom lanserer sportsklokke med innebygd pulsmåler:

TomTom Runner Cardio med integrert pulsmåler i armbåndet

RED_WHITE_Hero_tcm131-54329.png
Oslo, 7. april 2014 – TomTom lanserer nå en ny GPS-basert sportsklokke som i praksis betyr at behovet for pulsbelte er en saga blott. Den nye klokken Runner Cardio, som har hele fem intensitetssoner, har pulsmåleren integrert i armbåndet.


__________________________

TomTom Cardio lansering under Sentrumsløpet

Som en av aktivitetene for lansering av de nye TomTom Cardio klokkene vil TomTom ha egen stand på Sentrumsløpet hvor klokkene vil blir demonstrert.
_______________________________________________________________________________

WHITE_Race_MI_tcm131-54326.pngDen nye GPS-baserte sportsklokken TomTom Runner Cardio har hele fem intensitetssoner for ulike treningsmetoder. Klokken gir deg under trening beskjed om du trenger å øke eller senke farten, og du kan følge pulsen i sanntid. Tore W. Bjørnsengen, salgssjef for TomTom i Norge, sier klokken har et brukervennlig grensesnitt som gir kontroll på tid, distanse og hastighet under løpeturen.
– Måling av pulsen er den beste måten for å forstå hvordan kroppen reagerer og responderer på ulike treningsformer. Med Runner Cardio er dette enklere enn noen gang, da du ikke lenger trenger å ta på deg et pulsbelte, sier han.

Vanntett og robust
TomTom Runner Cardio har opptil hele 10 timers batterikapasitet i GPS-posisjon, og et stort display som gjør det enkelt å holde kontroll på distanse, tid og hastighet. Klokken har også teknologi for innendørsbruk, hvilket betyr at du kan måle hastighet og distanse når du løper på en tredemølle.
– Ripefritt og vannavstøtende gorillaglass gjør at klokken tåler en støt og at det alltid er enkelt å lese den av under en treningsøkt. Klokken er også vanntett ned til 50 meter, hvilket gjør den perfekt til trening i vannet, sier Tore W. Bjørnsengen.

Overvåker endringer i blodtilførselen
Takket være en sensor som overvåker endringer i blodtilførselen ved å lyse gjennom huden, måler Runner Cardio den eksakte hjertefrekvensen. Klokken har fem intensitetssoner i form av ”Sprint”, ”Speed”, ”Endure”, watchSlide2.png”Fat Burn” og ”Easy”. TomTom Runner Cardio er tilgjengelig på www.tomtom.com/sport til en pris på 2499,-. Multi Sport Cardio er tilgjengelig til en pris på 2699,-.

Intensitetssoner
Sprint: Godt egnet for intervalltrening.
Speed: Når du ønsker å trene i høyt tempo for forbedre løpetakt og kondisjon.
Endure: For trening i middels til høyt tempo for å forbedre lunge- og hjertekapasitet
Fat Burn: Når du ønsker å trene i rolig tempo for økt fettforbrenning
Easy: Rolig/lett tempo – oppvarming og nedtrapping

Funksjoner

  • En stor og høyoppløselig skjerm med høy kontrast lar deg enkelt holde kontroll på distanse, tid og hastighet
  • Brukervennlig og lettleselig grensesnitt i fullskjermmodus lar deg enkelt få mest ut av treningsøkten
  •  ”One Button Control” lar deg styre menyene via en knapp
  • Eksakt informasjonsgjengivelse ved innendørstrening lar deg for eksempel måle hastighet og lengde når du løper på en tredemølle
  • Tynt og elegant design (11,5 millimeter) gjør klokken egnet for kvinner og menn, da den passer alle håndleddstørrelser
  • QuickGPSFix med den siste GPS- og GLONASS-satelitteknologien gir rask og presis posisjonering
  • Synkroniser, analyser og del statistikk på populære treningssider og forum, inkludert TomTom MySport, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks og Strava
  • Ripefri og vannavstøtende gorillaglass gjør det enkelt å lese av treningen
  • Klokken tåler alle typer vær og er vanntett ned til 50 meter
  • Opptil 10 timers batteritid i GPS-posisjon
  • Klokken har bluetooth, hvilket betyr at den trådløst kan kobles sammen med andre sensorer.
Om TomTom
TomTom (TOM2) gir kraft til bevegelse. Millioner av mennesker bruker hver eneste dag produkter fra TomTom for å ta smartere beslutninger. Vi utvikler og designer innovative produkter som gjør det enkelt for mennesker å nå sine mål. TomTom er kjent for å være verdens ledende leverandør av posisjonerings- og navigasjonsprodukter, og ligger helt i tet når det gjelder produksjon av GPS-klokker, styringssystemer for biler og industriledende posisjonsbaserte produkter. Vår virksomhet består av fire konsumentrettede forretningsenheter; konsument, kjøretøy, lisensiering og bedriftsløsninger. TomTom ble grunnlagt i 1991, og har hovedkontor i Amsterdam med over 3600 ansatte i hele verden, og selger produkter i mer enn 35 land. For mer informasjon, besøk www.tomtom.com.