Bakgrunnen for nominasjonen var Jakob Ingebrigtsens seier i juniorklassen i EM terrengløp. Der utklassa han konkurrentene på sisterunden og vant med 8 sekunder.

Minst like suveren var han i facebook-avstemminga. Unge Ingebrigtsen fikk ca. 1300 stemmer mens nærmeste kandidat, den polske kulestøteren Konrad Bukowiecki, fikk knappe 1000. Vinneren av seniorklassen i EM terrengløp, Aras Kaya fra Tyrkia, fikk til sammenligning bare 51 stemmer.

I kvinneklassen gikk Sofia Ennaoui fra Polen til topps med hele 1900 stemmer. Hun vant U23-klassen i EM terrengløp.

En innvending mot denne måten å kåre vinnere på, er at utfallet i veldig stor grad beror på hvem som er flinkest til å lage en nettkampanje for å sikre seg stemmer. Men uansett er det en ære å bli nominert - og en enda større ære å gå til topps.

Det europeiske friidrettsforbundets bekjentgjøring av vinnerne på facebook

En_runde_igjen_de_tre_i_tet_A20G5064.jpgJakob Ingebrigtsen løp fra de beste juniorløperne i Europa under EM terreng. Nå er han blitt kåret til Europas beste friidrettsutøver i desember. (Foto: Kjell Vigestad)