Bakgrunnen for nominasjonen av Jakob Ingebrigtsen er at han på overbevisende måte vant juniorklassen i EM terrengløp. Sondre Nordstad Moen er nominert ut fra seieren i Fukuoka Marathon der han løp på 2.05.48 og satte europeisk rekord.

Men det er også tre andre meget spreke kandidater som er nominert. Sveitsiske Julien Wanders imponerte stort da han vant et 10 km langt nyttårsløp i Paris foran sterke afrikanske løpere. Tida på 28.02 var en forbedring av hans egen sveitsiske rekord.

Tyrkiske Kaan Kigen Özbilen som tok EM-gull i seniorklassen i EM terrengløp, er også nominert. Han ble for øvrig slått av Sondre Nordstad Moen i nyttårsløpet BOclassic i Italia nå nylig. Også vinneren av U23-klassen i EM terrengløp, franske Jimmy Gressier, er nominert.

I kvinneklassen er tre langdistanseløpere nominert - britiske Harriet Knowles-Jones som vant U20-tittelen i EM terrengløp, tyrksike Jasemin Can som vant seniorklassen i EM terrengløp, og tyske Alina Reh som vant U23-klassen i det samme mesterskapet.

Avstemmingen skjer på Det europeiske friidrettsforbundets side på facebook og twitter der antall likes og delinger avgjør. Avstemmingen er åpen fram til lørdag 6. januar klokka 12.00.

Rent sportslig burde Sondre Nordstad Moen være den store favoritten til å bli månedens europeiske friidrettsutøver for desember. Men siden det er en avstemming på facebook og twitter som avgjør, vet en aldri hvem det er som blir kåra. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)