Pressemelding fra Ull/Kisa:

Mange nye løpskonsepter ser dagens lys i Europa og Norge for tiden. Jessheim og Ull/Kisa ligger ikke på latsiden de heller og introduserer jaktstart for løping.

- Ideen har vært der lenge, men vi måtte bearbeide modellen slik at den passer så vel mosjonisten som toppløperen. Nå er vi i mål og mener vi har et laget et konsept der vi kan kåre Norges beste distanseløper uansett kjønn eller alder. Dette blir høstens mest spennende jakt, sier en av initiativtagerne, Hans Jørgen Borgen.

Hvorfor jaktstarten?
Vi ønsker å utfordre dagens konkurranseformer litt, og ser her at vi har et konsept vi tror mange kan la seg inspirere av. Alle forstår hovedprinsippene med jaktstart – førstemann i mål. Det som er nytt her er at vi har laget et system som gjør at man kan sammenligne resultater fra ulike distanser, kjønn og alder.

– Vi tror det er et marked for et nytt konsept der løperen må tenke litt annerledes, og vi som arrangør må bruke kløkt for å kåre Norges beste distanseløper uavhengig av kjønn eller alder, forteller Ivar Egeberg i Ull/Kisa.

Hva går egentlig jaktstarten ut på?
Vi har en rekke ulike kvalifiseringsløp som gir poeng. Det er om å gjøre å samle flest mulig poeng fra to ulike distanser, fra 1500 m til 100 km(!), som danner grunnlaget for jaktstarten. Ved bruk av poengtabellene så har vi mulighet til å sammenligne alle resultater som dermed danner grunnlag for mange spennende dueller.

Den mest spennende duellen er selvsagt kampen om de 50 000 kronene. Den med høyest oppnådd poengsum før jaktstarten starter først, men justert for kjønn og alder. Det vil si at den eldre løperen starter tilsvarende foran en yngre løper dersom de har samme poengsum. Tilsvarende vil damer starte foran herrer.

I hovedprinsippet vil de med like stort talent og som har trent like mye og like bra, ha like stor mulighet til å vinne hovedpremien. 

Men det kommer til å legges opp til mange flere dueller også. Det blir både klubbkonkurranser, bedriftskonkurranser og familiekonkurranser der alle teller like mye uavhengig av kjønn og alder. Vi ser også for oss mange spennende dueller på flere plan, og ikke minst individuelt mellom naboer, venner, familiemedlemmer osv.

Hvilke løp kvalifiserer til jaktstarten?
Vi er stolte og fornøyde med å ha inngått et samarbeid med Oslo Maraton, Sentrumsløpet og Sommerløpet i Kristiansand. I tillegg kommer også Ull/Kisas egne løp med 1814-løpet, Jessheimmila og UKI-karusellen. Se egen terminliste på jaktstarten.no. Det kan bli aktuelt å fylle på med noen få løp til.

Om premieringen
Premieringen er enkel og grei: Førstemann til mål på jaktstarten, uavhengig av kjønn og alder, vinner kr 50 000. Vi kommer også til å premiere alle som oppnår et snitt på over 1000 poeng – noe som trolig blir en inspirerende utfordring for de fleste. Selve jaktstarten, finalen, arrangeres søndag 25. oktober.

All informasjon om jaktstarten finnes på jaktstarten.no.


Oversikt over kvalifiseringsløp - foreløpig terminliste

 


Sommerlopet_Kristiansand_640x483.jpg
Sommerløpet er et av flere løp i Kristiansand som gir poeng til den avgjørende Jaktstarten. (Foto: Kristiansand Løpeklubb)