Pressemelding fra Jotunheimen Skifestival:
 

I tre år har vi arrangert skirenn og sykkelritt i inngangen til Jotunheimen. Det var den historiske bjørnejakta til Jo Gjende i 1739 som la grunnlaget for traseen til både rennet og rittet som også bar Jo Gjendes navn.

11. og 12. april er det klart for Jotunheimen Skifestival som vil foregå på Gjendesheim Turisthytte, ved foten av ikke ukjente Besseggen.

Visjonen vår er å skape lokalt engasjement og nasjonal oppslutning. Det finnes mye godt idrettsengasjement og skiglede i de lokale kommunene Vågå og Sel hvor lokale idrettslag og frivillige bidrar til å skape en unik arena for opplevelser og inntrykk for deltagerne. Her skal det være plass til både store og små, treningsglade og turglade deltagere med felles verdier og glede av ski, fjelltopper og aktiviteter utendørs.

Jotunheimen Skifestival passer for deg som er glad i fysisk aktivitet, fjell og spektakulær natur. Skirennet har sitt høyeste punkt på 1400 moh, noe som garantert etterlater seg fantastiske bilder på netthinnen. Toppturen til Besshøe på over 2000 moh gir muligheter for å både god mosjon og morsom nedkjøring. Om du har hytte på Beitostølen og vil ta med deg familien, kjæresten eller en vennegjeng over Valdresflya, så ligger Gjendesheim bare 30 minutters kjøring unna.

Du kan velge om du vil komme begge dager eller kun én av dagene. Velkommen til å dele opplevelsen med andre langrenn- og toppturentusiaster i Jotunheimens fantastiske natur.

Program

Lørdag 11. april 
- Frokost og startnummerutdeling
- Topptur med fjellfører og guide til Besshøe
- Gratis barneskirenn for de minste  
- 12.00: start skirenn (kort og lang distanse, hhv. 14 og 26 km)
- Varm badestamp, vafler, suppe og viltgryte etter målgang. 
- Middag, foredrag og diverse innslag på kvelden.

Søndag 12. april
- Frokost og siste påmeldingsmuligheter til topptur
- Felles guidet topptur til Besseggen (Veslefjellet).

Alt om løyper, distanser, profil, priser, overnatting og inspirasjon finner du på skifestivalens nettside.