Kondis1610_350.jpgYngvild Kaspersen var en lovende fotballspiller som ble hekta på løping. To år seinere er 21-åringen en av verdens beste fjelløpere. Kondis fikk møte henne der hun trives aller best - løpende i de storslagne fjella som omgir Tromsø. Det ble det en spennende hovedsak ut av som du kan lese i desember-nummeret av bladet. Hva driver henne? Hvordan trener hun? Hva gjør hun når hun ikke løper eller går på ski? Har hun noen gang angra på at hun gav seg som fotballspiller?
 
Enda yngre og en minst like lovende løper er Christine Næss. Også hun hadde fotball som hovedidrett, men så fikk hun piggsko i konfirmasjonsgave, og løpinga tok over. Framgangen kom fort, og den nå snart 17 år gamle Asker-jenta ble nylig nordisk mester i terrengløp. I Kondis forteller hun åpenhjertig om sine drømmer og mål. 

I samme slengen må vi også nevne en tredje fremadstormende kvinnelig løper, Maria Sagnes Wågan. Litt fra det store ukjente løp hun inn til gull i NM terrengløp tidligere i høst. Hvor kom hun i fra, og hva gjorde hun for å få så stor framgang?   

Mer etablert er roeren Olaf Tufte. Siden 1996 har han fått med seg hele seks OL-deltakelser og fire OL-medaljer. Likevel er det mye som tyder på 40-åringen satser videre. I Kondis nummer 10 deler han raust av sin store erfaring enten det gjelder trening, motivasjon eller kosthold. Tufte er ikke noen A4-utøver, og spesielt A4 er heller ikke de rådene han kommer med. 

I den nye Kondis-utgaven får også skiløperne sitt - blant annet gjennom et stort intervju med ildsjelen i Rustad, Morten Tomter. Han er både trener og smører, og vet mye om hva som skal til for å skape både et godt miljø og raske skiløpere. 

På treningssidene kommer del 4 av Laila Kvelis serie for dem som ønsker å forberede seg godt for vinterens turrenn. Denne gangen tar hun for seg hvordan en best og mest effektivt kan legge opp styrketreninga.  

For de som har lyst til å prøve seg på hinderløp til sommeren, byr Kondis på en stor og instruktiv artikkel om hvordan en kan bruke vinteren til å forberede seg. Et stikkord er å leike mye - når du har anledning til det. 

Som vanlig finner vi også reportasjer i Kondis, og via tekst og bilder får du vite hvordan det er å løpe New York Marathon og Limone Xtreme i Italia.

I bladet finner vi som vanlig også tester, bokomtaler, masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Til sammen blir dette hele 80 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede Kondis-medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

I år vil Kondis også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan se og lese smakebiter herfra.

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1610_640.jpgYngvild Kaspersen er i sitt ess når hun får løpe i fjella. Bli kjent med henne i det nye nummeret av Kondis. (Foto: Bjørn Johannessen)

Kondis1610-3.jpg