Onsdag arrangeres første uttaksløp til VM med mellomdistanse fra Kløftefoss på Modum og fortsetter med sprint i Vikersund sentrum på torsdag. Det er Modum o-lag som tar seg av disse to løpene. Det er påmeldt 112 løpere til mellomdistansen og 70 til sprinten.  Mellomdistansen går i et terreng med flate furumoer og gropterreng, mens sprinten går i bebygd område og vil gi mest gate orientering.

Siste del av uttaket, som er langdistansen er lagt til første løp i Sørlandsgaloppen, som markerer sitt 50 års jubileum med løp fra Høydalsmo i Telemark. Til dette testløpet er det påmeldt 105 løpere. Terrenget her er grovkupert og har innslag av store åpne myer.

Lundanes og Fasting forhånds uttatt
På grunn av skade/belastningsproblematikk, som krever alternative forbedredelser til året VM er to av våres største VM håp blitt forhåndsuttatt. Dette er Olav Lundanes og Mari Fasting fra Halden Skiklubb.  

Begge de forhåndsuttatte utøvere har tidligere vist at de er på høyt internasjonalt nivå, og de får nå ro til å bygge treningen opp mot VM i august. Dette innebærer at Olav Lundanes er tatt ut på mellom- og langdistanse, og Mari Fasting er tatt ut til å løpe mellomdistanse, langdistanse og stafett. Melder Norges orienteringsforbund.