(Bildet øverst: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Kristin Størmer Steira jubler for topplasseringen)

Det var flere løpere til de seedete gruppene som skapte forventning om spennede dueller. Kunne den norske mellomdistansespesialisten Ingvill Måkestad Bovim utfordre fjorårsvinner og skiløper Kristin Størmer Steira? Og kunne Marius Vedvik hamle opp med de andre motbakkespesialistene? Men det var altså Karoline Bjerkeli Grøvdal som tok seieren i kvinneklassen i årets løp, 9 sekunder foran Kristin. På tredjeplass oppsto den uvanlige situasjon at det var to løpere med samme tid, Eli Anne Dvergsdal og May Britt Buer. Eli Anne startet ikke i den superseedete puljen, og fikk dermed ulempen med å ha flere løpere rundt seg.

I herreklassen var det Stian Hovind-Angermund fra arrangørklubb Varegg som klarte å ta seieren foran Thorbjørn Ludvigsen som vant i fjor og som er innehaver av løyperekorden. Joel Dyrhovden kom inn på tredje plass. Like etter fulgte Bjørnar Sandnes Lillefosse og Stian Aarvik, 17-åringen som tidligere denne måneden tok en 5. plass i VM i motbakkeløp. Det ble altså en 5. plass i Stoltzekleiven Opp også på Stian Aarvik.

IMG_5481_640.jpgPremiepallen herrer: vinner Stian Hovind-Angermund omkranset av Thorbjørn Ludvigsen og Joel Dyrhovden.

IMG_5455_640.jpgDe beste damene: Kristin Størmer Steira, Karoline Bjerkeli Grøvdal, May Britt Buer. Her mangler Eli Anne Dvergsdal som kom inn på samme tid som May Britt.

De beste kvinnene:

Stian Hovind-Angermund fra arrangørklubb Varegg spurter inn til seier i Stoltzekleiven Opp 2014.

De beste mennene:

Seieren er sikret og Stian kan takke publikum.

Rekordholder i Stoltzekleiven Opp, Thorbjørn Ludvigsen, gratulerer Stian Hovind-Angermund  med seieren.

IMG_5371_640.jpgThorbjørn Ludvigsen heies inn av ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger, som på dette tidspunkt er ferdig med sitt løp.

Joel Dyrhovden fra Samnanger kommer inn til tredjeplassen. Joel er motbakkeløper med deltakelse i VM blant merittene, i tillegg til at han vant Stoltzekleiven Opp i 2009.

Ingvill Måkestad Bovim løper ikke like fort oppover som hun gjør bortover, men gjør en solid innsats  og kommer inn til en 7. plass i sin første deltakelse i Stoltzekleiven Opp.

May Britt Buer har tatt igjen Kirsten Marathon Melkevik, som kommer på en 8. plass.

IMG_4937_640.jpgEn annen Gular-løper, Karoline Finne, inn til en 6. plass.

Christina Ellefsen Hopland løp inn til en 5. plass. En flott tid på 10:15 for den talentfulle Varegg-løperen. Hun kunne opplyse at hun var forkjølet og hadde løpt raskere på trening.

IMG_4904_640.jpgVaregg har klart å gjøre Stoltzekleiven Opp til litt av en mediabegivenhet i Bergen. Det er trangt på fotograf-plattformen.

Eli Anne Dvergsdal fra Gular tok en delt tredjeplass sammen med May Britt Buer. Hun var ikke satt opp i den superseedete puljen og fikk en ulempe med å ha flere løpere rundt seg. Kanskje fordi hun i fjor hadde en tid som var nesten to minutter svakere? Uansett så har Eli Anne profilert seg som en ivrig og god motbakkeløper denne sesongen. (Foto: Stoltzekleiven Opp).

En 15-åring presset seg inn på en 9. plass i kvinneklassen. Ingvild Myking fra Bjarg debuterte i Stoltzen.

Bjørnar Sandnes Lillefosse vant Fanamilen forrige helg. Denne helgen tar han en 4. plass i Stoltzekleiven.

IMG_4560_640.jpgEspen Roll Karlsen har løpt seg inn i ryggen på Jonas Gjesdal.

IMG_5261_640.jpgMarius Vedvik forbedrer tiden sin med 10 sekunder fra i fjor, men er best på flatt terreng. Inn på en 14. plass.

Petter Reistad fra NHH inn til en 7. plass

Stoltzekleiven Opp er ikke bare dueller mellom toppløperne, dette er et løp for alle: det var nesten 6000 deltakere som kjempet seg oppover de bratte trappene til Sandviksfjellet, i kamp med egne eller andres tider. Varegg har med Stoltzekleiven Opp klart å lage et flott arrangement som engasjerer mange treningsinteresserte. På mange arbeidsplasser er Stoltzekleiven en snakkis og et treningsmål.  På bildet ser vi en av arbeidsplassene som har mobilisert til dette løpet, DNB bedriftsidrettslag, som hadde 75 deltakere i årets løp..