Fremdeles er det mulig å gi sin stemme til en av de ti nominerte i både kvinne- og herreklassen. Alle kan delta i folkets avstemming via facebook, så er det sportsjournalistenes tur til å stemme før en fagjury til sist gjør sin vurdering. Hver av de tre gruppene teller med 33 prosent når de endelige vinnerne kåres. 

Foreløpig ligger Sondre på en tredjeplass og Karoline på en fjerdeplass med henholdsvis 16 og 12 prosent av stemmene. I herreklassen leder tyske Arne Gabius som debuterte på maraton på pene 2.09.32 i Frankfurt.

Blant kvinnene har den spanske mellomdistanseløperen, Solange Pereira, tatt en klar ledelse. Svenske Meraf Batha er også nominert, men har foreløpig bara samla 3 prosent av stemmene. 

Sondre Nordstad Moen er nominert på bakgrunn av sin suverene seier i NM terrengløp mens Karoline Bjerkeli Grøvdals nominasjon skyldes hennes to sterke 10 kilometre med 32.56 i Furumomila og 32.21 i Hytteplanmila

Den åpne avstemmingen avsluttes fredag 14. november klokka 12, så enda er det mulig å påvirke resultatet. 

Les mer om de nominerte og avgi din stemme her  

Karoline_Bjerkeli_Groevdal_foto_Stian_Schloesser_Moeller_Furumomila-2014-04bda6-hm (2).jpgKaroline Bjerkeli Grøvdal kunne juble for seier og løyperekord i Furumomila. Nå er hun også blant de nominerte til tittelen "månedens europeiske friidrettsutøver for oktober". (Foto: Stian Schløsser Møller)