Kenenisa Bekelel debuterte som maratonløper i Paris i år med å vinne på 2.05.04. Fullt så bra gikk det ikke i hans andre forsøk som var i Chicago nå i høst. Der ble han nummer fire med 2.05.51. 

Nå har etiopieren lyst til å løpe fortere, og vanligvis bruker det å gå raskt unna i Dubai. Løypa er helt flat og har fint lite svinger. I tillegg bruker vær- og temperaturforhold å være nokså ideelle for maratonløping en tidlig januarmorgen. 

Men Bekele vil også utfordre seg på treningssida. Etter løpet i Chicago uttrykte han at han ikke følte seg godt nok forberedt, og han har tatt kontakt med den italienske stjernetreneren, Renato Canova, som nå følger han opp. 

- Jeg innså at jeg måtte trene på en annen måte dersom jeg skulle lykkes på maraton, og Renato Canova overtok som trener for meg etter Chicago. Han er nå med meg i Addis Abeba, og det går bra med treningen, er Bekele sitert på i en pressemelding fra Dubai Marathon

En annen av verdens aller beste løpere gjennom alle tider, Paula Radcliffe, er også i framgang etter sitt lange skadeavbrudd. Hun løp 7. desember det 15 km lange Montferland Run i Nederland på 52.48, noe som gir en snittfart på 3.31 per km.

Til sammenligning løp hun i september og oktober to 10 kilometre på 35.49 og 35.28, noe som gir 3.35 og 3.33 i snittfart. Med andre ord kan hun nå løpe 50 prosent lenger i høyere fart enn bare for et par måneder siden. 

I Montferland Run ble Paula Radcliffe nummer fem, og hun var 2.04 bak Askale Marache fra Etiopia som vant. Også i herreklassen ble det etiopisk seier, ved Hiskel Tewelde som løp på 43.27. 

Paula Radcliffe har tidligere uttalt at hun har lyst til å fullføre London Marathon til våren - og kanskje også New York til høsten - før hun gir seg som maratonløper. Med fortsatt framgang kan kanskje ei tid under 2.30 være innen rekkevidde? 

Paula_Radcliffe_2003-London.jpgDet nærmer seg 12 år siden Paula Radcliffe satte sin legendariske maratonrekord, men den britiske kvinna, som fyller 41 år i dag, liker fortsatt så godt å løpe at hun trener mot London Marathon til våren. Konkurransene hun har gjort i høst viser at det går framover etter det flere år lange skadeavbrekket. (Foto: London Marathon)