Det nærmer seg 50 påmeldte til årets første terrengultraløp, Vestfold Ultra Challenge som arrangeres søndag 26.mai fra Hvitstein stadion i Holmestrand.

Løypekart

Deltagerinfo sendt ut tirsdag kveld

Det er IKKE flatt i Vestfold....

Reportasje fra fjorårets løp (november)
I fjor vant Gjermund Nordskar (bildet)  fra Team United Bakeries VUC 50 miles, mens paret Elisabeth Wigaard og Kristian Qvenild fra Kongsberg vant VUC 50 km.

På grunn av oversvømmelser var løypene noe forlenget med drøyt 2 km i fjor, men i år er det de opprinnelige løypene på 52,6 og 82,0 km som gjelder.

Fine forhold i år
"Løypa har aldri vært bedre, tørt og fint. Regnvann dreneres bort i skogbunnen nå. Det har vært islagt i hele vinter og god drenering i bakken" sier løpsleder Tomas Pinås tirsdag kveld.

Det er riktignok meldt veldig mye regn det neste døgnet, men deretter klarner det opp og resten av uka er det meldt minimalt med regn. Løpsdagen meldes det nå om 16 varmegrader, 2 sekundmeter vind og et par millimeter nedbør.

Langtidsvarsel for Sande.

Tøff duell i herreklassen på 50 miles
Det er flere sterke løpere som holder igjen en eventuell påmelding... men av de som er på startlista nå ligger det an til en skikkelig duell mellom Didrik Hermansen fra SK Vidar og Simen Rustad fra Romerike Ultraløperklubb. Didrik er tatt ut til årets VM terrengløp der også Simen var en av kandidatene. Dagsform og i hvilken grad de satser på VUC vil avgjøre hvem av de to som kommer først i mål... eller blir det noen andre?

I kvinneklassen er det også skarpe løpere på "venteliste", men av de som er påmeldt hittil er Maria Nordfjäll fra Tromsø Løpeklubb klar favoritt. Hun vant tidligere i år det 75 km lange terrengløpet Ursvik Ultra utenfor Stockholm.

50 km
På 50 kilometer er en annen Trømsøkvinne favoritt, Guro Skjeggerød fra Northern Runners. Hun kom på 3.plass i fjor. I herreklassen er fjoråersvinner Kristian Qvenild favoritt, men vi er litt spent på hva Holmestrandgutten Amund Totland kan finne på. Han debuterte som ultraløper i Romerike 6-timers tidligere denne måneden, der han ledet lenge og var bestemann på maratonpassering. Kan han holde hele veien i VUC?

Norwegian Ultra Tour 2013
Norwegian Ultra Tour er et nytt løpskonsept som består av 3 løp:
·         G-Sport Vestfold Ultra Challenge 2013
·         Kristins Runde 3.august
·         Telemarks Tøffaste 7.september

Det vil bli utdelt ekstra medaljer til alle som fullfører én distanse i alle løp i Norwegian Ultra Tour. Denne medaljen er som på illustasjonen og består av et norgeskart som spinner på en stang inne i medaljen. Løper du VUC har du mulighet til å vinne denne, etterpå er det for sent.

I tillegg blir det statuett til de tre beste med sammenlagt plassiffer for kvinner/menn som løper lengste distanse i to av de tre løpene.