PRESSEMELDING BERGENS RÅESTE

Dette løpet startet IL Gular opp med i 2015, så det er således andre gang løpet arrangeres. Starten er innerst i Spelhaugen i Fyllingsdalen og løypen er lagt til skog og terreng i Kanadaskogen.

Trimklassen starter først klokken 18.30. Denne løypen er ca 3 km lang og følger i samme trase som Konkurranseløypen. Trim er en kortere variant, men likevel en utfordrende og spennende løype.

Konkurranseklassen starter klokken 19.00 og her er løypen ca 7.5 km. En tøff løype som krever sitt, men samtidig er både gøy og utfordende.

Løypekart vil bli lagt ut torsdag 9. juni kl 10.00 (hemmelighold frem til denne tid). Men løypen vil inneholde ca 70 % terreng og 30 % grusveier, samt det vil være både kuperte og noen utfordrende partier.

Pr 05.06, i underkant av en uke før startskuddet går, er det påmeldt vel 420 deltakere. De aller fleste velger den tøffeste løypen på ca 7.5 km. Arrangørene regner med at mellom 500-600 totalt vil sette avgårde på torsdag.

Per dags dato peker Stian Angermund og Jonathan Albon seg ut som favoritter. Stian vant sist Ulriken Opp på ny løyperekord, mens engelsmannen Jonathan, som nå representer Varegg, er en sterk utfordrer i dette terrengløpet.

I kvinneklassen er det Eli Anne Dvergsdal fra arrangørklubben Gular som peker seg ut til å være favoritt. Eli Anne vant nylig Ulriken Opp og satser stort på norgescupen i motbakkeløp. Men hun er også en svært god terrengløper og løper også fort på flatt underlag.

De aller fleste som deltar er derimot vanlige mosjonister som ser seg om etter nye og tøffe utfordringer, men samtidig ikke verre enn at dette skal bli en god og morsom opplevelse.

Vel møtt til Bergens Råeste torsdag 9. juni.


For mer info , resultater 2015 og flere bilder se hjemmesiden og facebook siden til Bergen Råeste.