Onsdag arrangerte SRM det 412. Sognsvann Rundt Medsols. For fjerde gang av fire mulige var det sol over Sognsvann, men det ble sesongens kaldeste onsdag med ca. 6 grader. Løpsmessige var det  gode forhold, noe flere av løperne benytte seg av til å løpe på meget sterke tider.

Ikke minst fortsetter 13-åringen Permnille Antonsen å imponere. Dagen etter at hun vant sin klasse i ungdomskarusellen i Lillomarka og fire dager etter at hun vant 5 km i Sentrumsløpet, bare tre sekunder bak klasserekorden (en rekord hun hadde slått om hun ikke måtte løpe slalåm mellom 10 km-løperne i 2/3-av løypa) og en drøy uke etter at hun slo Emma Kirkeberg Mørk på 3 km i Fredrikstadløpet, vant hun 1 runde på Sognsvann på 11:20 og satte aldersrekord. Av jenter under 21 år er det kun Sofie Nordsveen Hustad, junioverdensmester på ski året etter, som har løpt fortere. 11:20 er bl.a. raskere enn Silje Bæra Hørthe løp på som 19- og 20-åring, som er aldersrekord i de klassene.

Antonsen har løpt over 50 løp på Sognsvann Rundt Medsols og satte sin første aldersrekord der som 7-åring i 2009 med 13:26.

Andreas_Engebretsen_31A1075.jpgAndreas Engebretsen med nok et løp under 10:30.    Foto: Jørgen Lindalen

En som er 41 år eldre og også svært rask er Hemings og Overtoppen/Bull Ski & Kajakks Andreas Engebretsen, som har aldersrekorden for 50, 52 og 53-åringer med 10:21, 10:28 og 10:29.

- Nå har jeg som mål å se hvor lenge jeg kan løpe under 10:30, sa Engebretsen til Kondis før hans sesongdebut i SRM på onsdag

Med 10:29 klarte han det allerede i første forsøk, og er dermed den eldste som har løpt under 10:30, - nå som 54-åring.

ALLE RESULTATER

Eiksund_Bennett_31A1114.jpgMen alt handler ikke om løpe det forteste en kan på Sognsvann. Mange ganger deltar løpere som har løpt maraton 3-4 dager før. De kommer til Sognsvann og løper rolig en runde eller fler og får foruten en rolig tur også med seg det sosiale. Løpere som har deltatt på løp forskjellige steder helgen før kommer å utveksler erfaring m.m. På bildet er det 48-åringen Ole Arne Eiksund og 50-åringen Tim Bennett som uner 100 timer etter at de knivet i London Marathon  og Bennett løp inn til personlig rekord på 3:02:42 (14 år etter den forrige rekorden ble  satt)  og Eiksund kom inn like bak  (Les Bennetts blogg om helgen her.) hadde en rolig tur på Sognsvann.

Enten de løp fort eller rolig, etter løpet hadde fysioterapeuter fra Synergi Helse med seg to massasjebenker som løperne ble knadd på etter løpinga.

Før løpet ble det trukket ut vinner av  gratis startkontingent i Nordmarka Skogsmaraton og arrangøren trakk også ut en vinner blant de 54 løperne som hadde løpt alle SRM i april og var tilstede på onsdag.

Mange flere bilder m.m. finner du på Sognsvann Rundt Medsols sin hjemmeside.