Tim Bennett (51) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"...Idrett på vårt nivå skal være en veldig stor dose GØY, husk det! ..."


Kondis har vært en del av mitt liv helt siden jeg på slutten av 80-tallet lånte Kondis-bladene til sjefen – når jeg jobbet om natta. Sakte, men sikkert ble jeg på den måten viklet inn i kondisjonistenes verden, og etter hvert ble jeg også en ivrig deltaker i alle de løpene som ble dekket. Alt jeg har drevet med av idrett har på en eller annen måte hatt en binding mot Kondis. Sånn sett har jeg fått mye ut av mitt Kondis-medlemskap. Til og med et ekteskap kan jeg takke Kondis for, indirekte.

Med alt dette som bakgrunn er det selvsagt viktig for meg at Kondis også har livets rett i årene som kommer. Men for å oppnå det må det gjøres endringer. Vi vokser ikke lenger som organisasjon; det er helt klart. Samtidig er det for meg like klart at veldig mange ikke er klar over at Kondis er en organisasjon. Det tenker jeg at det må gjøres noe med. Kondis er ikke bare et abonnement på et blad – det er noe mer. 

Sosial dimensjon
For meg så er helse en viktig greie her. Hvordan oppnå bedre helse og hvordan være i stand til å takle livets små og store hendelser – ved hjelp av god helse oppnådd gjennom aktivitet? Min egen erfaring sier meg at jeg har hatt veldig godt av fysisk aktivitet, for aktivitet har gjort meg i stand til å vokse psykisk som person. Og de to tingene – det fysiske og det psykiske – er ganske godt koblet til hverandre. All forskning tilsier at fysisk aktivitet er bra. Legg til den sosiale dimensjonen som aktivitet ofte medfører – så blir det virkelig viktig å fremme aktivitet!

I dag gjør Kondis det ved å ha Norges beste terminliste og Norges klart beste dekning av alt som er av konkurranser innenfor kondisjonsidrett. Kan Kondis også klare å få enda flere inaktive i aktivitet, så er mye gjort. Men da trenger vi også medlemmer slik at vi blir i stand til å gjøre en jobb for samfunnet. Så husk å fornye medlemskapet når den tid kommer …

Oppsummering
Nok politikk for denne gang. Nå er 2016 snart over, og igjen skal status gjøres opp – og nye mål settes. «Same procedure every year» liksom. Når du sitter og summerer opp, så ikke vær sånn i overkant kritisk da. Husk du er bare et menneske av kjøtt og blod, som skal få alle ting til å klaffe omtrent samtidig. Senest denne helgen har selveste Northug fortalt at han har gått på en liten smell i forhold til trening. Og når selv toppidrettsutøvere «bommer», ja da er det heller ikke så enkelt å være en enkel mosjonist..

Prestasjon er viktig selvsagt, men prestasjonsjaget må ikke bli så altoppslukende at en etterpå mister både motivasjon og lyst til å trene videre. Ofte er det så enkelt at bittesmå endringer er nok. Eller det holder rett og slett å senke skuldrene og ta det hele med et litt større smil.  Ofte er det nok også lurt å se litt lenger enn til bare resultatene.  Gjør man det og ser hvor langt en faktisk er kommet siden dag én, så er det som oftest all grunn til å klappe seg selv på skulderen og være happy!

Idrett på vårt nivå skal være en veldig stor dose GØY, husk det! Jeg vet det er viktig å sette seg mål. Selv jeg gjør det, men det er minst like viktig å tenke på veien mot målet. Det er der en har det mest GØY, selv om kanskje løpeturer på is, skiturer på en golfbane eller sykling på rulle, som det gjerne blir på denne tiden av året, ikke alltid er like lystig.

På vegne av hele mitt kjære Kondis ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et kanonbra 2017! Husk å bruke fridagene fornuftig og glem litt den logistikken som vi alle er preget av mesteparten av året. Så sees vi til nye tak i 2017!

Tim Bennett
President i Kondis