Foto: Oddvar Røsten 

Mange var skuffet da det viste seg at 10 km i Oslo Maraton viste seg å være for lang. Maraton- og halvmaratonløypene i Oslo Maraton hadde korrekt distanse. Disse var målt av Kondis. Noe 10 km-løypa ikke var.

Det var 10 km-løypa som folk opplevde for lang. I tillegg sto 9 km-skiltet ca. 1.4 km før mål.

Nå har Kondis ved løypemålersjef Vidar Dvergedal og president Tim Bennett vært ute å kontrollmålt 10 km-løypa og funnet at den er 10 154 meter lang. Det betyr at alle som hadde mål om å løpe på 40 minutter blank og holdt skjemaet, ville kommet i mål på 40:37. Med fart til 50 blank, ville du kommet i mål på 50:46

 

 

LehneMedMaalebaand_640x409.jpg
Egil Lehne, en av Kondis sine løypemålere, måler opp kalibreringsdistansen før kontrollmålingen av Grimstad Maraton i vår.  



Det er Kondis som måler løypene i Norge

Ønsker du å kvalitetsstemple arrangementet ditt?   Les om Kvalitetsløp HER.
Kontrollmålte løyper er et av kravene til Kvalitetsløpene. 

Løypemåling i Norge foregår på profesjonelt vis av utdannede løypemålere. Det er Kondis som utdanner løypemålerne. Har du et løp vil vi anbefale å få det kontrollmålt. Det gjøres gratis av Kondis (kun evt. reisegodtgjørelse)

Du finner en oversikt over kontrollmålte løyper i Norge og de autoriserte kontrollmålerne til Kondis (og hvor de holder til i landet) på denne siden
(Egen peker også under menypunktet Kondis)

Dette er en service som Kondis driver overfor løpsarrangørene og løpsNorge. Støtt arbeidet Kondis gjør for løypemålinga i Norge: Bli medlem!

Les og se bilder fra hvordan kontrollmåling av løyper foregår.