Junior NM i friidrett i Fredrikstad er over.
Det ble satt 15 mesterskapsrekoder, og ifølge friidrett.no var det av de kvalitetsmessige beste juniormesterskapene. 514 påmeldte utøvere og 953 starter. Det er 16 flere starter enn den tidligere rekorden.

I "våre" øvelser fra 800 m og oppover ble det med mesterskapsrekorden til Marius Vedvik på 5000 m.
Flere fine dueller ble det, og offensiv løping så vi også.

Gull med joggeko
Vi fikk oppleve at Heidi Mårtensson fortsetter sin suksessrike fremgang både med og uten kart. Ikke så mange som vinner NM-gull i joggesko på friidrettsbanen, men det gjorde altså Heidi.

Ungjenter med tider i norgestoppen
Spennende var det mer de unge jentene på 800m. Mathilde Myhrvold, 16-åringen som ble nr.3, løp i fjor på den beste tid en 15-åring har løpt 800 m på med 2:08:10. Nå ble hun slått av to 15-åringer, Malin Edland som vant og Karoline Daland som ble nr.2. De har perset i år på 2:09:27 og 2:09:71. Hvilket bringer de opp på fjerde- og sjetteplass gjennom tidene for 15-åringer. Til sammenligning hadde Ingvill Måkestad 2:10:24 som 15-åring.

Fra seier i KK-mila i 2012 til NM-gull på 3000 m hinder i 2014
Live Solheimdal har kommet inn fra deltakelse i gateløp for Molde Olymp og inn på friidrettsrarenaen etter at hun flyttet til Steinkjer i  fjor. I vinter deltok hun i innendørs-NM og løp sin første 3000 m. Nå tok hun to medaljer og vant 3000 m hinder. Det er snart to år siden Live vant KK-mila ....og
kondis.no var der også

Utfordringer for utfordringene på friidrettsbanen
Noe som burde gi bekymringer for friidretts-Norge er deltakelsen på 3000 m hinder. Utenfor friidrettsbanen strømmer både jenter og gutter til Råtassen og Knøttetassen og andre løp med fysiske utfordringer. Hinderløpet Viking Race kommer for fullt.

Hvorfor er det da bare tre jenter tilsammen på to klasser i det som burde være en av de virkelig utfordrende øvelsene: 3000 m hinder? I yngste klasse for menn var det fem deltakere og i eldste var det tre. Det løpes som aldri før utenfor bane. NFIF har 890 registrerte klubber. Allikevel er det ikke mer enn 11 løpere på fire klasser i et norgesmesterskap??

Med den utfordringen sender vi tastaturet videre til EM i friidrett hvor kondis.no er på plass med Bjørn Johannessen og Runar Gilberg.

Håkon Mushom vant, jevnt om de andre medaljene

13:15 3000m hinder KJ19 og KJ22 Finale  Skatteboe og Solheimdal vant. Bare 3 jenter deltok
13:30 3000m hinder MJ19 Finale  Thomas Jefferson Byrkjeland avgjorde etter siste vanngrav
13:45 3000m hinder MJ22 Finale  Harald Kårbø tok sitt tredje strake hinder gull i Junior-NM