I skrivende stund er 56 løpere påmeldt årets Rallarvegsløp, og strek settes ved 100 løpere. Blant de påmeldte finnes både rutinerte gjengangere som Peter Tubaas og Åslaug Golf Kaardal og mange nysgjerrige debutanter. I Rallarvegsløpet møtes mosjonister og toppløpere til sosialt samvær og naturopplevelse ei hel helg til ende.

Løypa er like vakker som den er krevende - med 54 kilometer fra Flåm til Finse første dag og en langt lettere 27 kilometer videre til Haugastøl dag to. Løpet går lørdag 18. og søndag 19. juli med samling på Finse 1222 allerede fredag 17. juli. 

Siden de raskeste løperne gjerne melder seg på seint, er det foreløpig tidlig å si så mye om hvem som er favoritter, men flere meget habile langløpere er allerede påmeldt. 

Tidligere vinner Margrethe Løgavlen stiller, men hun vil kunne få hard konkurranse av både nevnte Åslaug Golf Kaardal og Adele Johannessen som ble nummer tre i fjor. Cecilie Benedicte Isern som for noen år siden var en av landets beste 800 m-løpere med pers på 2.05,81 gjør en spennende ultradebut. 

Det gjør også Ørjan Lunde som for 8-10 år siden løp maraton på 2.20 og 5000 m på 14.12. Formen er neppe hva den var, men med et så stort talent i bånn, blir det spennende å se hva han kan få til langs den idylliske Rallarvegen. Gjermund Sørstad har ikke like gode perser, men den rutinerte Sturla-løperen sikter sikkert mot sin første seier i todagersløpet. Vidar-løperen Dag Aalvik er også sterk, ikke minst i motbakker, og det vil han få nytte av når det skal klatres fra havnivå til 1343 moh.

Den største favoritten er kanskje likevel Erik Sagvolden som tok tredjeplassen i Ecotrail Oslo, bare 2 minutter bak John Henry Strupstad som de to siste åra har vunnet Rallarvegsløpet. Det er ennå usikkert om Strupstad stiller for å forsvare seiersrekka si. 

Påmelding og annen info på Rallarvegsløpets heimeside

Startliste

Rallar2.jpg
Rallarvegsløpet følger, som navnet indikerer, den over 100 år gamle Rallarvegen. (Foto: Espen Ringom)

Rallar_ingress.jpgSjøl om løpet går seint om sommeren, må en underveis regne med å møte siste resten av vinteren. (Foto: Espen Ringom) 

Drikkestasjonen på Fagernut, like før løypas høyeste punkt, er populær, ikke minst på en solskinnsdag. (Foto: Espen Ringom)