Tim Bennett (50) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.


Vignett-kondiskommentaren.jpgDenne kommentaren sto også på lederplass i siste nummer av kondis.

For idrett og vennskap i de(t) lange løp

Ofte har jeg lurt på hva jeg hadde syslet med i dag hvis jeg ikke hadde oppdaget Kondis, eller Den Norske Maratonklubb som det het i hine hårde dager. Og minst like ofte har jeg tenkt at jeg er takknemlig for at vi fant hverandre! For det er absolutt ikke gitt at jeg i andre sammenhenger hadde truffet så mange interessante personer.

Det er noe med å ha en hobby som gir litt mer enn bare det å ha en hobby! Løping er jo sosialt, og mye av løpingen innebærer jo en viss grad av konversasjon. Når det er sagt, så er ikke alle pratsomme, men så lenge man har en fellesnerver, finnes det alltid noe å prate om. Og i det universet som kalles løping, finnes det uendelige muligheter og meninger.

Kontaktskapende
For meg som ikke alltid er den mest pratsomme, så er det fint å ha løpingen som bakteppe. Det er jo ikke alltid like lett å finne noe å skravle om, men snakkes det om løping, så vet de fleste at da våkner jeg også. Så sånn sett har løping vært veldig kontaktskapende for min del.

At jeg har hatt godt av det, er det liten tvil om. Og fra å være nesten inadvent som person, så er jeg blitt mer åpen og kanskje enklere å ha med å gjøre – vil sikkert noen si!

At jeg har forandret meg som menneske, er ganske sikkert, for alle man møter med løpesko på, har impulser som i større eller mindre grad suges inn. Alle impulsene har vært med på å prege min utvikling som menneske, en utvikling jeg faktisk er ganske sikker på ikke hadde kommet ellers.

Selvsagt er det noen som man matcher bedre med enn andre, og det betyr også at vennskap er en veldig stor del av miljøet. Vennskap er viktig for alle, vennskap er bånd som knyttes og som ofte kan vare i lang tid.

50-årsfeiring
I en alder av nyss fylte 50 år, så tenker jeg mer på sånne ting. Og jeg setter mer pris på de jeg har rundt meg. At mange av dem er fra løpsmiljøet, er ikke tilfeldig. Også her er spennvidden enorm, men alle har den genuine interessen for løping og/eller andre kondisjonsidretter i bunn, og løping er jo på mange måter kondisjonens mor!

Vennskap gir gode opplevelser, og kan det kombineres med løping, så er det enda bedre. I det perspektivet så var det da helt naturlig for meg å dra til London for å løpe maraton med to gode venner som 50-årspresang til meg selv. Settingen kunne ikke vært bedre, og kanskje hjalp det meg til en god prestasjon med løpesko på også, for jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke alltid er hundre prosent sikker på meg selv. Da er det veldig bra å ha kamerater som ufarliggjør saker og ting.
Jeg hadde garantert ikke truffet disse to utenfor løpsmiljøet! 

Jeg sier ikke at løping er redningen for alle og enhver, men jeg tenker at å være med i et sånt miljø i hvertfall ikke kan skade.  Og at det finnes mange bra miljøer rundt omkring, det vet jeg, for jeg har fått med meg litt som aktiv i Kondis-sammenheng. Og kanskje er det ikke helt tilfeldig at min 50-årsdag falt på samme dag som Kondis sitt landsmøte!

Slagordet som stod på fremsiden av Kondis da jeg var yngre – «For idrett og vennskap i de(t) lange løp» - vil alltid ha en betydning for meg. Det er uten unntak alltid trivelig å møte «likesinnede» enten det er i skogen, på landeveien eller inne på Bislett. For man trives alltid når man er sammen med sine egne!