Norges første olympiske triatlet har fokus på detaljer i oppkjøringen mot OL. På høydeleir i Flagstaff jaktes det sekunder på alle plan. Også på utstyret.
 
Dette skriver Norges Triatlonforbund i en pressemelding:


I høyden i USA trener Blummenfelt målrettet og intensivt for å gjøre kroppen i best mulig stand til å prestere. Men det er ikke bare kroppen som blir oppgradert. For mens Blummenfelt jager melkesyre og stadig høyere puls, blir alt av utstyr nøye gjennomgått for å spare nødvendige sekunder. Sekunder som kan vise seg å utgjøre hele forskjellen på konkurransedagen.
 
Sparer 10-16 watt
 
Det levnes ikke rom for tilfeldigheter noen steder. Under oppholdet i Flagstaff har Kristians sykkel fått en real oppgradering. Selskapet Ceramic Speed sendte like godt tre personer til Arizona for å optimalisere Blummenfelts sykkel mens han er på leir. Slikt betyr mye.
 
- Det er en stor anerkjennelse av Kristian som utøver, forklarer sportssjef Arild Tveiten som var med da sykkelen fikk nytt kjede, nye hjullager, nytt kranklager og helt spesielle tannhjul på bakgiret.
 
Oppgraderinger som totalt vil kunne gi Kristian en kraftbesparelse på 10-16 watt. Ørsmå endringer i det store bildet, men en kjempestor endring når djevelen ligger i detaljene.
 
Kan bety alt
 
I en konkurranse som den olympiske distansen i triatlon, hvor racepace skjer rundt anaerob terskel vil 10-16 watt kunne utgjøre forskjellen mellom å ligge på terskel, eller å holde seg i «sweet spot» sonen. Altså der man pusher hardt, men aldri over terskel. Det kan bety absolutt alt når den avsluttende løpingen skal gjennomføres.
 
Krefter spart på sykkel betyr friskere bein til å løpe med – noe Kristian trenger når mila helst skal løpes under 30 minutter etter å ha svømt 1500 meter og syklet 40 km.
 
Ingen sovepute
 
Blummenfelt er også en av få som har fått den nyeste aerodynamiske hjelmen fra Rudy Projects. Den ble sendt direkte til ham i Flagstaff for at han skulle ha det siste og beste i OL.
 
Dette og flere andre tiltak tror sportssjefen at til sammen skal utgjøre en positiv forskjell under OL. Uten at det blir en sovepute for utøverens del. For Kristian Blummenfelt betyr det mye mentalt å vite at han i tillegg til de fysiske forutsetningene har best utstyr av alle før start.
 
- Det er bare prikken over i’en for en kropp som skal være i toppform til lekene i Rio, presiserer sportssjef Arild Tveiten.

Blummenfelt_paa_sykkel_foto_Jesper_Groennemark_640.jpgFoto: Jesper Grønnemark

 

Mer om Kristian Blummenfelt på kondis.no:

14. mai:  Kristian Blummenfelt med rå prestasjon og 3. plass i World Series
9. mai:    Blummenfelt sikret OL-plass med seier i world cup
1. mai:    Norges beste triatlet vant overlegent i Madrid

I årets mai-nummer av Kondis kunne du lese et stort intervju med Kristian Blummenfelt.
 

Kondis1604_640.jpg