Etter EM i Lisboa for to uker siden har Kristian Blummenfelt rukket å bli offisielt tatt ut til OL i Rio. Et par dager treningsfri ble også innvilget. Nå er han godt i gang med en ny treningsperiode som går frem til lekene starter i Brasil i august. Helgens konkurranse i Leeds blir på mange måter en god kjennomkjøring i en tøff treningsperiode.

Unggutten (22) har bemerket seg kraftig i triatlonmiljøet denne våren. Han har vunnet både E-cup og World Cup samt en imponerende tredjeplass i World Triathlon Series i Japan. Det har gitt gode inntekter på sparekontoen, og et visst rykte innen triatlonmiljøet. Det er ikke hvem som helst som løper en avsluttende 10 km i et triatlon på 29.44.

Bedre enn noen gang
Senest tirsdag var Blummenfelt i Bergen for testing hos Olympiatoppen. Sportssjef i Norges Triatlonforbund Arild Tveiten likte det han så.

- Kapasitetsmessig er Kristian bedre enn noen gang. Han har alle muligheter til å gjøre et godt løp, sier Tveiten som likevel ikke vil fokusere for mye på resultatet i denne omgang. Det er tross alt Rio som teller.

- Det viktigste blir å være offensiv og jobbe med arbeidsoppgaver. Gjøre en god jobb rett og slett, da blir resultatet også bra.

Konkurransen går over normaldistansen (1500m svøm, 40 km sykkel, 10 km løp). Til start stiller store deler av verdenseliten. Spanjolen Javier Gomez Noya vant EM for to uker siden, og brødrene Alistair og Jonathan Brownlee er selvskrevne til start på deres hjemmebane i Leeds. Dette er første gang de tre store møtes i konkurranse siden 2014.

Komplett startliste finnes her.

Konkurransen starter 15.45 lokal tid søndag og sendes live her. For full oppdatering på Twitter, følg @triathlonlive.