Sevilla Marathon hevder å ha den flateste maratonløypa i Europa og løpet regnes derfor også som godt egnet for å oppnå gode tider. Flere norske har også erfart dette og har oppnådd både personlige rekorder og gode plasseringer i Sevilla de seneste årene. Nevnes kan Marthe Katrine Myhre og John Henry Strupstad som løp på henholdsvis 2.40.00 og 2.28.15 og ble nr. 3 og 18 i 2014, mens Ann Kristin Mosbron kom på 14. plass med 2.57.02 i forfjor.

I årets Sevilla Marathon som gikk sist søndag ble det også oppnådd personlige rekorder og gode norske plasseringer. Av de norske løp Oslo-bosatte Kristian Karlsen på 2.28.47, som er ny personlig rekord med nær to minutter i forhold til bestetiden fra Berlin i 2015. Tiden ga 22. plass blant menn. Blant kvinner løp meksikanske Raquel Galetto-Plascencia, som bor og arbeider i Oslo, på 3.42.59.

Vinnere av årets Sevilla Marathon ble Titus Ekiru fra Kenya som med 2.07.43 også satte ny løyperekord i Sevilla. Spanske Paula Gonzalez Berodia vant kvinneklassen for andre år på rad med personbeste 2.28.54. I alt var det 10122 fullførende i Sevilla Marathon, hvorav det ut fra resultatlistene ser ut til å ha vært med seks norske.

204 10025 RAQUEL GALETTO-PLASCENCIA (F40) 3:44:59 3:42:59

Sevilla_Marathon_2017_gulltornet.jpgFra løypa og 3-timers-løpere som passerer Torre del Oro (Gulltårnet) som ble bygget på 1300-tallet  (Foto: Sevilla Marathon/Facebook).

Alle resultater: Sevilla Marathon 2017

Tidligere Kondis-reportasjer: 2014 | 2015 | 2016