Kristian Nedregård løp et taktisk godt løp og avsluttet med en skikkelig langspurt på den siste runden av "Mo Farah"-klasse som ingen av de andre deltakerne kunne matche.

Det var godt og varmt med over 30 varmegrader da 5000 meteren startet i morgentimene. Vladimir SRB fra Tsjekkia ble nummer 2, nesten 10 sekunder bak, mens svensken Anders Herrmann tok tredjeplassen. SRB hadde forøvrig vunnet 10000-meteren tidligere i mesterskapet og var en av forhåndsfavorittene i klassen, men hadde ingen mulighet til å matche Nedregård på slutten.

Nedregård løp inn på tiden 15.52.50, noe som er mer enn godkjent med tanke på lureløp i den første delen av løpet. Dette er Nedregårds første EM-gull i veteranklassene og også en prestasjon få norske løpere har oppnådd i de yngste veteranklassene i løpet av de siste årene.

Resultater 5000m M35-39 år