Arrangementet International Korschenbroich City Run utenfor Düssedorf i Tyskland avholdes normalt sett hvert år. På grunn av pandemien ble det naturligvis noen år uten løp, men i fjor var løpet tilbake på kalenderen. Riktignok i september i stedet for mars.

I år kunne man endelig arrangere på vanlig tidspunkt, og denne helgen var det dermed klart for den 33. utgaven.

Godt løp på 5 kilometer av Kristine Lande Dommersnes

Løpere fra Norge er sjeldne å se på dette arrangementet, men Kristine Lande Dommersnes fra Haugesund IL tok turen i år. Etter et godt 2022, hvor hun blant annet løp til løyperekord i Langs Åkrafjorden, i Bergen City Milen og forbedret den norske rekorden på 3 kilometer, har hun definitivt kommet godt i gang også i år. For et par uker siden knuste hun sin egen rekord på 10 kilometer med over ett minutt, da hun løp i mål på 33.08 i gateløpet Villa de Laredo i Spania.

I Korschenbroich denne søndagen løp hun inn til 7. plass på gode 16.25. Dette er kun 4 sekunder bak hennes pers på 5000 meter bane, som hun satte under Trond Mohn Games på Fana stadion i juni i fjor.

Vant gjorde belgiske Lisa Rooms på 15.40. Dette ser ut til å være en forbedring av personlig rekord på godt over et minutt, fra 16.48 i 2018, som står som hennes pers på distansen. Kristina Hendel fra Tyskland ble nummer to med 15.59 og Juliette Thomas fra Belgia tok tredjeplassen med 16.07. Ingen flere norske løpere var i aksjon i Korschenbroich.

pallen5km.jpgDe tre beste på 5 km i Korschenbroich: F.v.: Kristina Hendel, Lisa Rooms og Juliette Thomas. (Foto: Arrangøren)