Norges hardeste
Det er noen norske fjellultraløp med ekstreme og tøffe trasèer, men 200 kilometer i oktober på våte og "tekniske" stier i Oslomarka med over 6000 meter stigning (og like mye utforbakke) kvalifiserer til tittelen: Norges hadreste løp i 2016. Det er ikke arrangøren som påstår dette, men vi har valgt denne betegnelsen ut fra kunnskap om alle de norske ultraløpene. Det som gjør løpet spesielt tøft er at man ikke har noen egentlige hvilepartier underveis, at det gjerne er kaldt og vått, og at løping gjennom to netter tærer på ekstra.

En så sterk løper som John Henry Strupstad vant 100 km i fjorårets Nordmarka Ultra Challenge på 16 timer og 59 minutter. Ganger man dette med to får man 34 timer, men det er ingen av de påmeldte på 200 kilometeren som vil være i nærheten av dette. Vi blir overrasket dersom vinnertiden blir under 40 timer - og makstiden på 48 timer er mer enn tøff! Løpet starter kl 20 på en torsdag og med siste målgang kl 20 lørdag. Det betyr to hele netter i skogen - og tussmørke eller mørkere også ved målgang for de som bruker 48 timer.
 

Det er ikke bare knudrete stier og tett skog i Nordmarka. Her et motiv fra idylliske Roenseter ganske langt nord i marka. Spørsmålet er om løperne kommer her i dagslys eller mørke... (foto:Jannicke Bergh).
 

To plasser igjen på 200 km, 6 plasser igjen på 100 km
Dette er det altså 8 løpere som har meldt seg på til - og de siste to plassene forsvinner nok ganske snart. Ganske snart forsvinner nok også de 6 siste av 30 plasser på 100 km, mens det er litt tid til det blir fullt på 54 km der 36 av 60 startplasser er ledig. Kortdistansen på "bare" 26 km er muligens den eneste som ikke blir fullbooket (50 plasser)?

Reportasje fra 2015-løpet: Strupstad suveren i knalltøffe Nordmarka Ultra Challenge

Løpets hjemmeside
  


Se oversikt over alle norske ultraløp: Om norske ultraløp
Statistikk, påmeldingsstatus, info om løpene, link til omtale mv