Ifjor løp Erik Sjöqvist , som første mann, under 50.minutter da St.Hansgaloppen var tilbake etter et hvileår i 2014. Det va rbeklagelig at kultløpet opphørt i 2014 da løpet i 2012 og 2013 viste en god stigning i deltakertallet etter magre år helt siden 2003. At tallet falt litt fra 2012 til 2013 skyldtes at det var spådd tidenes regnskyll, noe som heldigvis ikke inntraff.

Nå ble det et greit deltakertall når galoppen var tilbkae i fjor og løpere fra Oslo og omegn bør kjenne sin besøkelsestid å stille opp til løpene (et kort og et lang) som går i nydelige omgivelser i Maridalen.
Nå som startiden har blitt flyttet frem til kl.21:00 skal det også gå an å komme seg hjem før det blir altfor  sent.

Ønsker du deg et løp i flott natur, med en egen spesiell stemning både før og etter løpet hvor løperne samles i gymsalen ved Maridalen skole, ja da skal du velge St.Hansgaloppen.

sthansgaloppen2000_start.jpgDet klassiske bilde fra St.hansgaloppen i 2000 da starten gikk oppe på Movatn. Tatt av Heming Leira 15 sekunder før starten gikk og ikke før var bidlet tatt så sto han sjøl på startlinja.

HER kan du lese om tidligere St.Hansgalopper i løpets samleside på kondis.no
 

Korte fakta om St.Hansgaloppen

  • Sørbråten IL tilbyr to distanser:  14,565 og 8,375 km  
  • Merk starttiden: kl.21:00
  • Langløypa har start og mål på Maridalen skole, mens kortløypa starter på Brekke og går i mål ved Maridalen skole (Du blir kjørt med buss fra Maridalen skole kl. 20:22 til starten)
  • Startnummer hentes på Maridalen skole frem til 20:45 på løpsdagen. (Du kan også melde deg på fram til da)
  • Dusjmuligheter på skolen 
  • Drikkestasjoner: to på langløypa, en for kortløypa. 
  • GRATIS VAFLER og KAFFE i mål!
  • Grilling i målområdet



    Erik_Sjoqvist_IMG_1194.jpg
    Erik Sjöqvist langer ut i det som ble det første løpet under 50 minutter i langløypa. Den 43 år gamle svenske storløperen holder formen usedvanlig godt og har vunnet en rekke seire i skogsløp rundt på Østlandet de siste årene.  Foto: Heming Leira

    Nicoline_Baartvedt_1km_IMG_1031.jpg
    Hemingløperen Nicoline Baardtvedt har markert seg sterkt på resultatlsitene de to siste årene med flere seire som i Montebelloløpet i både 2015 og 2014. I  begynnelsen av september ifjor gikk hun til topps i Nordmarkstravern. Da hadde hun allerede vunnet Kystleden halvmaraton i august. Sjøl om hun trives best på mjukt underlag, ble det også pers på halvmaraton i Oslo Maraton i fjor da hun tok åttendeplass på 1.22.46. Foto: Heming Leira