Lørdag 8. oktober er det klart for andre utgave av motbakkeløpet Kyrkjebygdheia Opp i Nissedal i Telemark. -Vi lager et motbakkeløp for alle hvor det er lav terskel for å delta, derfor har vi egen trimklasse og konkurranseklasse, og løypa går på vei og er lettløpt, sier leder av Nissedal Idrettslag, John Thronsen. 

Konkurranseklassen er likevel krevende nok med 550 høydemeter på 8,2 kilometer i jevn 7% stigning. Løpet går fra Nissedal sentrum nede ved Telemarks største og vakre innsjø Nisser og opp til Stemtjønn. Trimløypa er 3,8 km. lang, starter litt lengre oppe i bakken og er på 300 høydemeter.
 

640_Alle_Jubel_FotoChrPrestegård.jpg
Stor stemning før premieutdelinga under fjorårets løp (foto: Christian Prestegaard)
 

640_Stnr46BjørnarHolm_FotoMØ.jpg

Stor stemning var det også på toppen, her ser vi målgangen til Bjørnar Holm fra IL Tørn som ble nummer 7 (foto: Morten Øen).
 

-I debutversjonen i 2015 var det hele 204 deltakere, og  i år tror vi det kan bli opp mot 300 deltakere, sier Thronsen og håper på en gjentakelse av fjorårssuksessen som du for øvrig kan lese mer om her: Praktfull premiere for Kyrkjebygdheia Opp i Nissedal

- Nissedal er en stor hyttekommune, og vi har derfor lagt løpet til midt i høstferien hvor det er skoleferie og mange folk på hyttene, sier Thronsen. Han kan love feststemning i målområdet når deltakerne i trimklassen har gjennomført og tar i mot løperne fra konkurranseklassen.

Alle som deltar får en fin teknisk T-skjorte og det er pengepremier for de tre beste i dame- og herreklassen og premier i ungdomsklassene.

- Vi er spent på om løyperekorden på 37:54 satt av Henrik Dønnestad, blir slått i år,  sier Thronsen som kan bekrefte at vinneren av herreklassen stiller for å forsvare denne i år.

INFO OG PÅMELDING

Løpets facebookside



Medaljer er klare til trimmere som når toppen (foto: Kyrkjebygdheia Opp).