Foto og tekst: Helge Reiholt

 

Dermed har den lille kommunen Nissedal, med 1400 innbyggere og tre små idrettslag altså tre motbakkeløp, og har vel dermed norgesrekord i antall motbakkeløp i forhold til antall innbyggere. Skuggenatten Opp (Treungen IL) og Havrefjell Opp (Felle IL) er allerede godt etablert, og Nissedal IL med leder John Thronsen i spissen satser på et kvalitetsløp 3. oktober. Planleggingen er ferdig, og Thronsen er spent på hvor mange som kommer, på såpass kort varsel. Gjennomføringen av løpet er i samarbeid med velforeningene til hyttefolket  - og initiativet kommer fra aktive personer fra Grenland og Sørlandet som har hytte der oppe.
 

Dropbags og busstransport 

-Vi ser på dette som et prøveår, men satser på at arrangementet, tilbudet og organiseringen setter seg på første forsøk, sier Thronsen. Fire kilometer asfalt blir avsluttet med 4,2 km på grusvei, opp til Kyrkjebygdheia, som er et godt utbygd område med flere hyttefelt og hundrevis av hytter. Målgang er oppe ved Stemtjønn  - et vakkert område med 360 grader utsikt. Siden løpet går på veg, er logistikken på topp. Løpernes sekker blir kjørt opp før start, og det blir busstransport ned igjen etter premieutdelingen. Arrangør og sponsorer satser friskt med en del tusen kroner i pengepremier til pallen. Bredde, folkehelse og mosjon er viktig, så det er selvsagt en trimklasse også, på 3,5 eller 1,4 km. –Vi håper mange bygdefolk, hyttefolk og tilreisende tar en tur denne dagen og lager liv og røre i heia, og ser på muligheten for en familiedag og sosialt samvær.
 

Service

Påmelding er i startområdet på dagen, og der er det også parkering og garderobe. Det vesle, men svært aktive idrettslaget vil sørge for vakter og trafikksikkerhet, topp service med speakertjeneste og kiosk på toppen, og i målområdet er det både grillhytte og telt. Premieutdeling skjer der oppe, og arrangøren lover mange spennende trekningspremie, og har også en god ide til deltakerpremie til alle løpere.

Løpets nettside, med all info, bilder og løypebeskrivelse via fotoalbum: 

www.facebook.com/kyrkjebygdheiaopp


Satbilde_oversikt_640.jpg

Vakkert_kulturlandskap_og_utfordrende _bakker_i_Kyrkjebygdheia_Opp_640.jpg
Vakkert kulturlandskap og utfordrende  bakker i Kyrkjebygdheia Opp

Nissedal_IL_leder_John_Thronsen_tester_loeypa_ her_i_de_fine_kleivene_i_Grimstveitgrenda_640.jpgNissedal IL leder John Thronsen tester løypa. Her i de fine kleivene i Grimstveitgrenda

John_Thronsen_styreleder_i_Nissedal_IL_tester_innspurten_og_passerer_her_maal.jpg
Her tester innspurten og passerer mål

Utsikt_fra_Maalomraadet_640.jpgUtsikt fra målområdet