– La de unge oppleve nattemørket i Kollmarka, sier Johan Lunde.

Lunde er både opphavsmann bak navnet Trollnatta og løypelegger på den femte utgaven av barne-natt-orienteringsløpet i regi av IL Koll.

– Hvorfor skal foreldre og klubbledere ta med seg barn og unge på lørdag?

– Gleden av å oppleve skogen med en lommelykt og en varm hånd for de minste er noe spesielt. Det er en ekstra stillhet og spenning i naturen når vi besøker den i mørket – ja en litt annen verden som vekkes i oss, både for store og små.

Flust av premier

Det venter premier for titusener av kroner med et meget rikholdig og variert utvalg. Noen av premiene er kanskje ikke av de mest vanlige på o-løp. Alle får minst én premie. I tillegg er det uttrekning av premier på slutten av konkurransen. Deltakerne får hvert sitt lodd, og det er også mulig å kjøpe flere lodd og øke vinnersjansen.

Flere løyper

Som vanlig er det ei enkel løype for de yngste som ikke minst er rettet mot barnefamilier i nærområdet på Kringsjå i Oslo, men selvfølgelig også for alle andre som vil gi de unge en spennende nattopplevelse med postjakt. Ute i den korte løypa på 700 meter med mye reflekser er det bål og væskepost.

I tillegg er det to individuelle løyper som er litt lenger og helt uten refleksbånd. Ute i løypa kan detogså være duket for spennende møter med de som ferdes i mørket. For de som er 13–16 år gamle er det lagkonkurranse med minst to på laget.

I fjor deltok 177 barn og unge. Håpet er mange flere i år. Når kopien, Trollnatta i Nittedal, samlet 450, viser det utrolig interesse for nattorientering.

Arrangøren håper mange benytter sjansen til å ta en hovedstadstur. Tidligere på dagen er det også et rankingløp så to løp i løpet av noen få timer er fullt mulig med start for de voksne først og så for de yngste senere.

Påmelding kan skje helt fram til start, men arrangørene er glade for forhåndspåmelding som letter flyten underveis.

Koll orientering

Påmelding i eventor

Trollnatta051.jpg