For tredje år på rad arrangeres Ladies Tour of Norway i Halden og Østfold - pluss en tur innom Sverige. Ladies Tour of Norway er Norges eneste UCI-ritt for kvinner. I tillegg til UCI-rittet arrangeres det på søndag "Ladies På Tur" som er et mosjonsritt for kvinner i alle aldre. Det arrangeres også eget ritt for barn i alderen 5 til 12 år.

Fredagens etappe startet altså i Halden og gikk videre gjennom Sarpsborg med målgang i Fredrikstad sentrum. Totalt 76 km. 

Lørdag går starten i Mysen, videre gjennom Askim, Rakkestad og målgang i Sarpsborg etter 97 km. 

Søndagens avsluttende etappe starter i Sverige, ved Nordby kjøpesenter, går gjennom Strømstad, og etter en runde på den svenske siden av grensa vender rytterne atter tilbake til Norge og målgang i Halden sentrum etter 117 km.  

Arrangementets hjemmeside

Se Kondis-reportasjer fra fjorårets utgave av Ladies Tour of Norway:
Høy fart da kvinnene inntok Halden
Ny amerikansk seier i Ladies Tour of Norway
Emilie Moberg fikk revansje, men Guarnier ble totalvinner

50D0885.jpg
Siden det i helga også arrangeres Bilsport Classic Grenstreff på Fredriksten Festning i Halden, var det i forkant av Ladies Tour bilkortesje med noen av helgas deltagende og utstilte amerikanske biler. (Foto: Bjørn Johannessen)

50D0875.jpg
Store deler av Østfold, og også litt i Sverige, kommer til å være preget av syklister denne helga. 

50D0901.jpg
Det var vått på første dag av Ladies Tour, men finvær er medlt både for lørdag og søndag. (Foto: Bjørn Johannessen)

50D0915.jpgRytterne forsvinner ut fra Halden med retning Sarpsborg og målgang i Fredrikstad fredag kveld. Men søndag vender de atter tilbake til Halden sentrum og målgang. (Foto: Bjørn Johannessen)