Arrangøren av Stockholm Marathon har tatt på seg spanderbuksene og bygger hele elitefeltet i årets løp opp omkring nordiske løpere. Inntil ti norske løpere - fem kvinner og fem menn - pluss tre ledere vil få dekka reise og opphold i to døgn. Det vil også være store pengepremier å kjempe om, både individuelt og i landskampen. 

Pengepremier i kvinne- og herreklassen

1. SEK 50 000
2. SEK 25 000
3. SEK 15 000
4. SEK 7 500
5. SEK 5 000
6. SEK 2 500

I lagkonkurransen er det summen av tidene til de tre beste på hvert lag som avgjør. Hver deltaker som fullfører på vinnerlaget, vil motta 4 000 svenske kroner. Av nevnte sum trekkes 15 prosent i skatt i henhold til svensk lov.  

Informasjon til mulige norske deltakere
Norges Friidrettsforbund (NFIF) vil koordinere uttaket av løpere som ønsker å delta i landskampen. Selve uttaket baseres på oppnådde resultater siste to år, med hovedvekt på det siste året.

Dersom du er interessert i å delta på det norske laget, må tilbakemelding om dette gis innen torsdag 26. februar til NFIF ved Arnhild Hartvedt. NFIF har frist til forhåndspåmelding 1. mars og endelig påmelding av laget er 10. mai.

Merk at utøverne som skal representere Norge må ha utfylt helseskjema, og de kvinnelige deltakerne må ha gyldig helsesertifikat. For utfyllende informasjon om dette ta kontakt med Arnhild Hartvedt.

Spørsmål rundt selve uttaket kan rettes på e-post til sportssjef Ronny Nilsen, eller tlf. 90517098.

Mer info hos friidrett.no

Isabellah_Andersson_i_maal_A20G0725.jpgMed unntak for 2012 har Isabellah Andersson vunnet Stockholm Marathon hvert år siden 2008. Skal en norsk løper hindre henne i å vinne i år? (Foto: Kjell Vigestad) 

Afrika_og_Mustafa_19km_A20G9515.jpg
Vanligvis har det vært afrikanske løpere som har dominert i tetfeltet i Stockholm Marathon. I år vil arrangøren bruke pengepremiene på nordiske løpere. (Foto: Kjell Vigestad) 


Tidligere omtale av maratonlandskampen på kondis.no