Stafett og gateløp i Hov

Søndre Land IL ski og friidrett arrangerer den 46. Landstafetten i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 29. mai. Nytt av året er mosjonsløp for alle i den samme traseen rett etter stafetten.
Landstafetten ble fornyet fra og med i fjor. Nå løpes åtte etapper både for gutter og jenter, og traseen er lagt på veiene rundt rådhuset i Hov. Det meste av stafetten kan nå skues fra orkesterplass ved start- og målområdet bakenfor rådhuset.

Fem klubber har meldt sin ankomst til årets stafett. I tillegg til arrangørklubben er disse Fagernes, Nordre Land, Raufoss og Brandbu. I fjor vant Raufoss jenteklassen og Søndre Land gutteklassen. Flere utfordrere i
begge klasser vil kjempe hardt for å sikre seg årets napp i Søndre Land kommunes vandrepokaler til vinnerlagene.

Nytt av året er det at det er lagt inn et mosjonsløp i Land Løpskarusell som en del av arrangementet. Mosjonsløpet vil starte rett etter at sfatettene er unnagjort, og er åpent for barn og voksne i alle aldere og kondisjoner. Det er 400 meter lang løype for de yngste, mens de mest ambisiøse kan løpe like
langt som stafettløperne til sammen; 2600 meter. Land Løpskarusell er en serie av mosjonsløp med seks løp i Søndre Land og seks løp i Nordre Land gjennom sommersesongen. Friidrettsgruppene i de to idrettslagene samarbeider om arrangøroppgaven, og torsdagens gateløp i Hov sentrum er det fjerde karuselløpet i år.

Arrangementet på arrangørens hjemmeside.