Løypa i Tromsø Skyrace er luftig og spektakulær, og det er vel bare som forventa i og med at det er Kilian Jornet i tospann med Emilie Forsberg som er initiativtaker til løpet. At to av verdens mest profilerte fjelløpere trekker i trådene, har selvsagt også bidratt til å gi løpet god PR. Løpere kommer fra store deler av verden for å delta i den utfordrende traseen. 

Den lengste løypa er på 45 km og har 4600 høydemeter stigning/fall. I tillegg er det et miniskyrace på 21 km med 1600 høydemeter opp/ned pluss et rent motbakkeløp med 1044 m stigning på 2,6 km. På begge de to korteste distansene er det ennå mulig å melde seg på. Arrangøren har satt et samla tak på 600 deltakere, fordelt med 200 på hver distanse.

- Vi ønsker å starte i det små for å ha en flott atmosfære av folk som liker å løpe, som liker fjell samt det å utforske og konkurrere i vakre og utfordrende omgivelser. Vi ønsker ikke en stor begivenhet, men å ivareta en spesiell stemning der løperne og fjellet er det viktigste, forteller Emilie Forsberg og Kilian Jornet. 

Både 45 kilometeren og bakkeløpet inngår i Skyrace-serien, og det gjør at det forventes mange løpere på meget høyt nivå når det blåses til start helga i månedsskiftet juli/august. 

- Vi regner med at det blir fullt, uttalte Emilie Forsberg til NRK. Det ser ut til at hun får rett. 

Tromsoe_Skyrace_Emilie_Forsberg_foto_JordiSaragossa_SA_9169 .jpgEmilie Forsberg heier fram en av deltakerne under fjorårets løp. (Foto: arrangøren / Jordi Saragossa) 


Tromsø Skyrace' heimeside