Arrangøren av Norseman arrangerte samtidig med triatlonen motbakkeløpet Gaustatoppen Opp i 2007 og 2008. Svein Inge Buhaug og Ingrid Damgård vant den første utgaven, mens Turi Malme og Asbjørn Lohne vant løpet i 2008. 

kondis.no reportasjer fra  Gaustatoppen 2007     Gaustatoppen 2008

Nå blir det nye muligheter når Rjukan Idrettslag trår til med løp til Gaustatoppen. Et 11 km langt motbakkeløp og et mer familivennlig løp på 4 km.  Datoen er 21. juni



PRESSEMELDING: 

Rjukan og Gaustatoppen blir i sommer åsted for et nytt løp, som tar mål av seg å bli en heftig opplevelse for nordmenn og friluftsinteresserte europeere.  

Lørdag 21. Juni får turglade mennesker og motbakkeentus

iaster en ny utfordring i kalenderen, når Gaustatoppen skal bestiges fra to kanter med tidtaking og premiering til alle. De tøffeste kan bryne seg på 1600 høydemeters stigning fordelt på knappe elleve kilometer, med fellesstart i Rjukan sentrum. Den mer folkelige løypa går fra Staveroi, og byr på 800 høydemeters jevn stigning fordelt på fire kilometer. Her kan man delta som klubb, bedrift eller familie, med åpen start. Begge løypevalgene har felles målgang ved Gaustahytta på toppen.  

- Ingen andre steder i Norge kan tilby den samme brutale og vakre integrasjonen av by og fjell som Rjukan og Gaustatoppen. Rett og slett storslått, hvor et velkjent landemerke som Gaustatoppen er omringet med moderne infrastruktur som gjør det mulig å arrangere et motbakkeløp av dette slaget. Løypevalgene spenner fra en virkelig tøff utfordring for de seigeste, til en overkommelig fjelltur for de aller fleste, forteller Endre Løvaas i mediebyrået Starcom, som er engasjert av Viking Fottøy AS i prosjekteringen.

Det er den erkenorske skoprodusenten med røtter helt tilbake til 1920, som står bak initiativet.

- Vi i Viking har et bredt spekter av testvinnende fottøy som er utviklet spesielt for norske forhold, og med Viking Challenge ønsker vi å forsterke vår merkevare gjennom å skape et unikt arrangement med bred appell. For vår del innebærer det å være en arenaskaper, som kan stimulere befolkningen til å ferdes på tur i fjell og mark. Målet vårt på sikt er at Viking Challenge skal bli et av de store sesongmålene for både familier, bedrifter og eliteutøvere, forteller Leif Holst-Liæker, adm. dir. i Viking Fottøy AS.

Rjukan IL friidrett er teknisk arrangørpartner, og Ironman-veteran Tommy Storøygard er svært entusiastisk på vegne av Viking Challenge.

- Den lengste løypa må være en av de tøffeste i Europa når det kommer til terrengløp, og stigningen opp fra Rjukan og den siste delen fra Gausdalen og opp til toppen er mildt sagt krevende. Forventet vinnertid blir ren gjetning, men halvannen time kan kanskje være innenfor rekkevidde for de aller beste.

Med en solid premiepott til eliten vil utfordringen friste mange av våre beste kondisjonsutøvere. 10.000 kroner venter raskeste mann og kvinne til toppen.

- Vel så viktig for Viking Challenge er den korteste løypa, som nok vil appellere til de fleste. Som familie, bedrift eller klubb beregnes gjennomsnittstiden, og nettopp muligheten til å utfordre nabofamilien, konkurrenten, bedriften i etasjen under, klubben i nabobygda eller vennegjengen er det som gir dette arrangementet en veldig bred appell, forteller turistsjef Karin Rø i Visit Rjukan. Hun har et rikt spekter av attraksjoner i kommunen som hun tror vil supplere Viking Challenge til å bli en opplevelsesrik weekend for de fleste.

All info og påmelding finnes på www.vikingchallenge.no

 

Gaustatoppen_opp_vinner_Turi_Malme640.jpg
Turi Malme vinner Gaustatoppen opp i 2008.

Gaustatoppen1_PR_lo_640.jpg
Hit vil mange drømme om å komme i juni i år.

Gaustatoppen2_PR_lo_700.jpg
Gaustatoppen.

Loeypekart.png
Stor utgave av løypekartet i pdf