Se alle våre bilder fra Norseman her.

Jan Petter Stormo vant Norseman i 2007 også, men den gangen var fjellet stengt og deltakerne måtte løpe i mål på Gaustablikk. Dette var derfor første gang han kunne løpe i mål som vinner på toppen av fjellet. 
 


Lettet: Det var en svært glad Lars Petter Stormo som møtte pressen etter målgang. Foto: Marianne Røhme


– Det var herlig å løpe i mål på toppen. Svømminga var hard i dag, og syklinga var helt forferdelig. Jeg følte meg helt alene over fjellet, sa en sliten vinner til pressen på toppen. 

Det ble rapportert om en del medvind og sidevind på sykkeletappen. Selv om det samtidig striregnet og var tøffe forhold for sykelistene, ga vinden utslag i gode sykkeltider for flere av deltakerne. 

Da Lars Petter Stormo løp i mål på tida 10.22.37, slo han samtidig Henrik Oftedals gamle rekorden på 10.23.43.
 

Fullstendige resultater fra Norseman 2016 finner du her.
 


Brøt: Fjorårets vinner av Norseman, Allan Hovda, fikk problemer med lungene og måtte bryte etter syklingen. Han prøvde å løpe et par kilometer, men måtte gi opp. Allan Hovda vant både i 2015 og i 2014. Dette ble hans første DNF. Han føler seg bra, men synes det var synd han ikke kunne være med og gi Lars Petter Stormo den konkurransen han fortjente. På Instagram kan du følge med på hvordan det går med Allan og være med på å heie han ut av sykesenga. Foto: Martin Huddart.
 

Vinner: Kari Flottorp Lingsom (midten) vant kvinneklassen på tida 12.04.52. Hun slo den gamle rekorden til Annett Finger på 12.17.04 fra 2012 med over 12 minutter. Foto: Marianne Røhme

Skadeavbrekk: Kristin Lie kom på andreplass i årets Norseman 23.35 bak Kari Flottorp Lingsom. De siste seks månedene har det blitt lite løpetrening på Kristin Lie pga en skade. I fjor vant hun kvinneklassen, og var svært lett på foten oppover mot Gaustatoppen. I år gikk det tyngre på den siste delen. Foto: Marianne Røhme

På livestreemingen kunne vi se at Lingsom og Lie fulgte hverandre tett helt fram til de startet på fjellpartiet ved Stavsro. Her dro Lingsrom i fra og klarte å skaffe seg stadig lengre avstand ned til Lie jo lenger opp i fjellsiden hun kom. 

Bronse: Tredje beste kvinne på toppen ble Viviana Hiis. Hun kom i mål 41.31 etter vinneren. Foto: Marianne Røhme


Sølv: Henrik Oftedal måtte ta til takke med andreplassen i årets utgave av Norseman. Han kom i mål 18.57 bak vinneren. Foto: Marianne Røhme

Bronse: Det ble en ny tredjeplass på Lars Christian Vold i årets Norseman. Samme plassering fikk han også i fjor, mens det ble andreplass i 2014. Foto: Marianne Røhme


Årets yngste deltaker var 23 år gamle Sofie Buer fra Asker. Hun løp i mål på toppen på 15. plass av 41 kvinner 2.31.17 etter vinneren. Som support hadde hun sin mor, Elisabeth Buer Rødø på 57 år, som fulgte henne til toppen. I fjor var det Elisabeth som stilte til start med datteren som support. Elisabeth som startet å trene i en alder av 50 år, og som etter hvert ble helt bitt av triatlonbasillen, løp i mål på Gaustablikk og fullførte Norseman 2015. 

Kondis ringte Elisabeth mens hun løp sammen med Sofie Buer oppover mot Gaustatoppen.

– Hva tror du var det verste og beste for Sofie i dag?

– Det verste var nok det å holde ut så lenge når en er så ung. Hun svømte bra selv om det var tøffe forhold. Syklingen gikk også bra på tross av været. Hun følte seg trøtt på Dagali, men så kviknet hun til igjen. Hun er en god løper, og klarte seg bra på løpeetappen, forteller en småløpende mor på vei opp til Gaustatoppen.
 

Kom til toppen: Sofie Buer hadde som hovedmål å klare å gjennomføre Norseman i en alder av 23 år. Mål nummer to var å gjennomføre på Gaustatoppen og få svart trøye. Dete klarte hun. Foto: Martin Huddart.

Norseman Xtreme Triathlon: Konkurransen starter med 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden. Foto: Martin Huddart.

Langt ned: Det var en nervøs stemning på ferja da starten gikk. Det var ikke alle som syntes det var like greit å kaste seg utfor lemmen og fire meter ned i Hardangerfjorden. Foto: Martin Huddart. 


Inn til sykkeletappen: Finnen Teemu Lemmettylä er her ferdig med svømmingen og skal ta til på den 180 kilometer lange sykkeletappen. Lemmettylä kom i mål på Gaustatoppen som nummer 10, Foto: Martin Huddart.


Godt mot: Pernille Krogsrud tar seg tid til å hilse på fotografen. Her tett fulgt av Bjarne Boge. Foto: Martin Huddart.

Nummer 51, Viviana Hiis, lå på fjerdeplass etter svømmingen, på syvende etter syklingen, men med andre beste løpstid, løp hun seg opp til en tredeplass til slutt. Her sammen med nummer 84 Nuno Vasko som kom på 84 plass. Foto: Martin Huddart.

Nummer 200, Vidar Innselset, var nummer 131 etter svømmingen, avanserte kraftig på syklingen og løpeetappen med 40-ende beste løpstid totalt. Han endte opp på 54 plass på Gaustatoppen. Foto: Martin Huddart. 

David Sousa var den beste i herreklassen av de som ikke fikk løpe opp til toppen, men måtte fullføre  ved Gaustablikk. Det var kun de 160 første som fikk løpe opp til toppen. Mens David Sousa og de andre som løp inn til Gaustablikk fikk hvit trøye, ble det sort trøye på dem som løp i mål på Gaustatoppen. Foto: Martin Huddart.

God support: Det er mye støtte og oppmuntring som skal til for å nå toppen. Dette var nok til god hjelp for Tanel Tarlap slik at han klarte å komme seg på toppen og motta den sorte trøya. Foto: Martin Huddart.
 

Se våre bilder fra hele Norseman her